Devlet Hastanesinde Okumanıza izin verilmeden imza Alınması Yasal mı ?
Devlet hastanesinde hemşirelerin okumanıza izin vermeden buraya imza atın
önemli bişey değil genel presedür deyip'te size imza attırması yasal bi durum mu dur ?
yasal değilse suçlu olan kişi kim ?
hastaya okuma fırsatı vermeden hastadan imza alan hemşiremi ?
yoksa bu durumu bu şekilde hastalara okutmadan imzalatın diyen hastane yönetimi mi ?
Yoksa iyi niyetli düşünüp hemşireye güvenip ve bir tartışma çıkmasın deyip'te okumadan imzayı atan hasta mı ?
-----------------------------------------------------------------------
Cevap: Devlet Hastanesinde Okumanıza izin verilmeden imza Alınması Yasal mı ?
İmza atmanız okuduğunuz anlamına gelir. Yani yönetimin bir suçu yok. Okumadan imzalamayacak olan imzayı atan kişidir.
Cevap: Devlet Hastanesinde Okumanıza izin verilmeden imza Alınması Yasal mı ?
Alıntı:
frmax rumuzlu üyeden alıntı
İmza atmanız okuduğunuz anlamına gelir. Yani yönetimin bir suçu yok. Okumadan imzalamayacak olan imzayı atan kişidir.
Cevap için çok teşekkürler
Burada anladığım olay şu
Sizden imza atmanız istenirse ve sizde okumadan anlamadan
İmzalarsanız bütün sorumluğu almış olursunuz
Her ne kurumda veya şirkette veya sokakta
Olursanız olun okumadan anlamadan hiç bir şeye imza atmayın
Baktınız ki karşınızdaki kişi size bir şey imzalatacak ama okumanızı istemiyor
Yani sizin okumanıza fırsat vermeden sizden imza almaya çalışıyor
Eğer ki sizden imza alacak kişiye ben okumadan imza atmam diyemiyorsanız
Çünkü bazı durumlarda bazı kişiler kendi çıkarları için size okutmadan imzanızı almak istiyor
Eğer ki ben okumadan imzalamam derseniz de sizi hedef seçiyor ve size elinden gelen
Her türlü kötü davranışı yapıyor yada daha sonra sizi oradan bir şekilde kovuyor
kısacası imzayı atmazsanız bende seni burada barındırmam gibi tavırlar sergileniyor olabilir
Sizde korkudan mecburen okumadan imzalıyorsunuz
Böyle sizi korkutup sizi okumadan imzaya mecbur bırakan kurumlar
Yada kurum çalışanları veya özel şirketler veya çalıştığınız iş yeri sahibi
Yada en kötüsünü hesaplayalım ailenizden birisi size baskı yaparak imzanızı almak istiyor
Fakat size baskı yapan kişi size fiziki olarak baskı yapmıyor ve sözlü olarak ta o anlık baskı yapmıyor
Ama halk terimiyle size aba altından sopa göstererek çaktırmadan size baskı yapıyor
Bu durumda ne yapmak gerekli ?
Böyle bir durumda sakinliğinizi koruyun
Karşınızdaki kişiye deyin ki ben 50 yaşında olabilirim ama başıma gelen olaylardan
Dolayı annemin babamın veya eşimin veya oğlumun kızımın okumadığı hiç bir şeye
İmza atmıyorum deyin ve verebiliyorsanız verin eve götüreyim okusunlar imza atayım getireyim
İmzalanacak kağıdı size vermiyor sa acil hemen imzalamanız gerekiyor diye zorluyorlarsa sizi
o zaman deyin ki ben imzalanacak kağıdın resmini çekeyim
Kızıma veya babama eşime göndereyim okusun imzala derse imzalarım başka türlüde imza atamam deyin
işi bir nevi tatlıya bağlayın
Not:
karakolda veya her nerede olursa olsun şikayetinizi imzaladıktan hemen sonra
İmzaladığınız kağıdın fotokopisini isteyin yada hemen imzayı attıktan sonra
Resmini yada videosunu çekin size imzaladığınız kağıdın resmi videosunu çekemezsin kimse diyemez
Yasal olarak imzaladığınız evrakın bir örneğini fotokopisini veya resmini veya videosunu çekme hakkınız var
Diye öğrendim bende öğrendiğim kadarıyla anlattım
Herkese iyi günler...