-
Hırsızlık şucu
Merhaba hukuki.net ailesi
12 yıllık hayat arkadasım Bir kaç gün önce parası olmasına ragmen bir alışveris merkezinden hırşızlık yaparken yakalanıyor,
Çaldıgı esyalarının toplam degeri tahmini 100 tl
Bana telefon ettiler ve bende esimin böyle bir insan olmadıgından emin oldugum icin polisi arayarak avm ye ulastım ve esimi görmek istedim,
esim bana nasıl olduysa böyle bir hırsızlık şucu işledigini anlatınca dünyalar başıma yıkıldı...
Magaza sahibinden özür dilesemde daha sonraki konuşmada tartışmaya başladık (keşke pacasına yapısıp yalvarsammı diye düsünmedim degil sonradan hani) ben esimin hata yapmış olabilecegini böyle bir insan olmadıgını savunurken "ne kadar rahatsınız esini dövmen gereken yerde bir koruyorsunuz" sözü ile esime duydugum fazla güven yüzünden avm sahibiyle gereksiz diyalog yaşadık ve adam haklı benim cagırdıgım polise sikayetciyim dedi,
Ben o an esime 2 tokat atıp caldıgı ürünlerin parasını ödesem olay kapanacakmış, ama 12 yıllık evlilik hayatında kuşuru olmayan ve son zamanlarda Rahmetli annemin altına hasta bezi tutan bir insana bunu yapamadım ve yapmak bile aklımın ucundan gecmedi esime destek cıkınca magaza müdürü cıldırdı,
Esimin yaptıgı hırsızlık şucunu hicbir sekilde desteklemiyorum ve bunun büyük bir suç ve kul hakkı oldugunu biliyorum
Ben esime bir hata sonuçu hırsızlık yaptıgını ve bir daha tekrarlamaması konusunda destekçisi oldum,
hırsızlık hastası olabilecegini ve psikologa gidelim dedim kabul etmedi ilk ve son diyor,
Simdi karsı taraf haklı davacı (bende adama hak veriyorum suan olay anında bende adamla ters konustum) nasıl bir yol izlemeliyim,
Mahkemede sucu kabullensek ve karsı tarafla uzlasmak istedigimizi söylesek dogru yapmış olurmuyuz, yada bu isin oluru nedir
Fikirlerinizle yardımlarınızı bekliyorum.
-
Cevap: Hırsızlık şucu
hırsızlık uzlaşma kapmasında ancak karşı tarafın şikayetçi olmaktan vazgeçip uzlaşma istediğini belli etmesi lazım.
-
şoyle yapmanız gerekli eşiniz haricinde yanınıza bir büyügünüzüde alıp şikayetcinin dükkanına gidip sakin kafa ile oturup uzlaşmanız gerekli maddi hasarı ne ise karşılayalım hemen diyin gecende kusurabakmayı ilk defa başıma böyle birşey geliyor ne oldu ne bitti demeden bir anda parladım sinirlerm gerildi felan sizede sert cıkıştıgım için özürdilerm felan gbi cümleler kurun vs vs gibi şeyler söyleyin mutlaka uzlaşırsınız AMA unutmadan bidaha parlamak yok :) sakin konuşma suyuna gitme var gene parlamayın :) eşinin durumunu anlat şukadar evliyiz böyle birşey ilk defa başıma geliyor daha önce böyle bi olayla karşılaşmadım felan de lütfen sizden ricaediyorum zararınızı karşılıyalım şikayetinizden vazgecin felan de
-
Cevap yazan arkadaşlara tesekkür ederim....
Bildiğiniz üzere CMK 235. madde de yer alan Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması kurumunun uygulanabilmesi için öncelikli şartlardan birisi mağdurun maddi zararının giderilmesidir.
hırsızlıkda Magdurun zararının giderilmesi mahkemede 2/3, mahkemede magdurun zararının gidermek & giderilmesini istemek 1/2 cezanın affolmasına neden oluyormus, hukuki net forumlarında okumustum.
Magdur taraf karakolda esimin caldıgı esyaları (153 tl degerinde) alıp götürmüş,
simdi ben Magdurun zararı giderilmesi icin basvursam nasıl bir sonuç çıkar.
Denetim serbetligi icin her pazartesi mesai saatlerinde imza atmaya gidiyoruz, bu imza saatlerinin degişmesi mümkünmü acaba.