1 aylık maaş alacağımı 10 aydır alamadım
Sevgili Site Hukukçuları,
2007 Temmuz ayında ayrıldığım işyerimden hala 1 aylık maaş alacağım var. Bu süre zarfında hep ödeyeceklerini, durumlarının kötü olduğunu söylediler. 10 ay oldu. Söz konusu alacak 1.750 YTL gibi ufak bir tutar olduğu için mahkemeye başvurmamıştım. Nasıl olsa bu ay öderler diye düşündüm hep.
Para umrumda değil ama emeğimin karşılığını alamamak, biraz da aptal yerine konulmak çok ağırıma gidiyor. Lütfen beni yönlendirin. İş davaları için hangi mahkemeye başvurabilirim? Nasıl bir yol izleyebilirim? Mahkeme başvurusu için bir ücret ödemem gerekiyor mu?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Re: 1 aylık maaş alacağımı 10 aydır alamadım
Direk mahkemeye gitmektense icra dairesine giderek genel haciz yoluyla takip yapin..Isvereniniz borca itiraz ederse dava acip ayni zamanda %40 tazminat talep edersiniz.
Alıntı:
Ulaş Değirmenci rumuzlu üyeden alıntı
Direk mahkemeye gitmektense icra dairesine giderek genel haciz yoluyla takip yapin..Isvereniniz borca itiraz ederse dava acip ayni zamanda %40 tazminat talep edersiniz.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Şirket tüzel bir kuruluş olduğu için şirket kayıtları incelenirse, bana o ödemeyi yapmadıkları açıkça görülür. Fakat icra dairesi benden alacaklı olduğuma dair herhangi bir belge istemeyecek mi?
Alıntı:
azehir rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Şirket tüzel bir kuruluş olduğu için şirket kayıtları incelenirse, bana o ödemeyi yapmadıkları açıkça görülür. Fakat icra dairesi benden alacaklı olduğuma dair herhangi bir belge istemeyecek mi?
Alacakli oldugunuza dair Icra Belgesi'ne bir belge ibraz etmeniz gerekmiyor,ancak isvereniniz borca itiraz ederse dava acmaniz gerekecektir.