inşaat yapımıyla ilgili müteahhit ile yapılan telefon ses kaydı delil olarak kullanılabilinir mi?
1.sorum: bu başkalarının hayatını veya 3. kişilerin hayatını içermeyen sadece inşaat sözleşmesi ile ilgili müteahhit ile yapılan konuşmalara ait telefon ses kaydı delil olarak kullanılabilinir mi? Karşımızda bir müteahhit var ve devamlı verdiği sözleri değiştiriyor. Ben bu konudaki konuşmaları ses kaydı olarak alsam mahkemede delil olarak kullanabilir miyim? Ki bu konuşmalar benim haklılığımı yüzde yüz kanıtlayacaktır. (sonuçta burada bir özel hayat konuşulmuyor ikimizi ilgilendiren bir iş konuşuluyor)
2.sorum: Müteahhitle daha önce yapılan telefon konuşmalarını annem babamda yanımda dinledi. Müteahhitle davalık olursak anne ve babamın bu telefon konuşmalarına tanıklığı kabul olur mu?
Cevap: inşaat yapımıyla ilgili müteahhit ile yapılan telefon ses kaydı delil olarak kullanılabilinir mi?
Yargıtayın bazı Kararlarında Davanın ispatı için Başka bir Delil elde edilemeyeceğinden ses kaydını Delil görebiliyor.Hakimin Önemli olan ses kaydını delilden sayıp saymayacağı.
Anne ve Babanızı Şahit olarak yazabilirsiniz
Cevap: inşaat yapımıyla ilgili müteahhit ile yapılan telefon ses kaydı delil olarak kullanılabilinir mi?
O müteahhitle yazılı bir inşaat sözleşmeniz var mı?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
O müteahhitle yazılı bir inşaat sözleşmeniz var mı?
evet Erdoğan Bey sözleşmemiz var, "söylediği sözle eylem farklıdır, ne yaptığı önemli diyeceksiniz." Sanırım o yüzden soruyorsunuz. Ama başka bir durum var ayrıca konuşmaları sözleşmeyi imzalamadan önceki halinden çok farklılaştı ve güven vermez bir hal aldı. Ses kaydı yapmamız lazım. Bu ileride oluşabilecek bir davada bizi yüzde yüz haklı çıkaracak. Sizcede bu ses kaydı delil olabilir mi?
Sadece kendi sözleşmemiz ile ilgili bir telefon konuşmasını kendimizi koruma altına almak için kayıt altına almak suç sayılır mı?
@muratmurat1 bey cevap vermiş ama size ve diğer arkadaşlara da tekrar sorayım istiyorum.
Daha önceki konuşmaları anne ve babam eşliğinde yaptım onlar telefon konuşmasına şahit oldular? o konuşmalarda söylenenler hakkında anne ve babamı tanık olarak göstere bilir miyim?
Sozlesmeyi imzalamadan onceki konusmalarda anlastiginiz noktalar imzaladiginiz sozlesmede yazili degilse, ne soylediginin bir onemi yok. Sozlesmede kabul ettiginizi teslim etmesi yeterli.
Sozlesmeden sonra da ne soylediginin onemi yok, gene sozlesmeyle bagli kendisi, uymak zorunda.
Her durumda , yapacaginiz kayitlar, yazili sozlesmedekinden fazla bir kazanim saglayamayacagi gibi, kaybiniz oldugu durumda da size sozlesmenin varligindan daha fazla bir fayda saglayamayacak.
Bence kayit yapip bu kaydi mahkemeye sunmak gereksiz bir adim olur.
Her iki taraf ta sozlesmeyle bagli, hak kaybi durumunda her iki taraf icin de bakilacak ilk delil sozlesme olacak, verilen soz, soylenen turku, sozlu vaadin bir onemi yok.
Sozlesmeye gore farkli soylemler nelerdir?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sozlesmeyi imzalamadan onceki konusmalarda anlastiginiz noktalar imzaladiginiz sozlesmede yazili degilse, ne soylediginin bir onemi yok. Sozlesmede kabul ettiginizi teslim etmesi yeterli.
Sozlesmeden sonra da ne soylediginin onemi yok, gene sozlesmeyle bagli kendisi, uymak zorunda.
Her durumda , yapacaginiz kayitlar, yazili sozlesmedekinden fazla bir kazanim saglayamayacagi gibi, kaybiniz oldugu durumda da size sozlesmenin varligindan daha fazla bir fayda saglayamayacak.
Bence kayit yapip bu kaydi mahkemeye sunmak gereksiz bir adim olur.
Her iki taraf ta sozlesmeyle bagli, hak kaybi durumunda her iki taraf icin de bakilacak ilk delil sozlesme olacak, verilen soz, soylenen turku, sozlu vaadin bir onemi yok.
Sozlesmeye gore farkli soylemler nelerdir?
Cevaplar için teşekkür ederim, dedikleriniz konusunda haklısınız, bunları biliyorum. Sözleşmenin feshi ile ilgili durumlar var. Şuan burada uzun uzadıya anlatmak istemedim.
Sadece yukarıda sorduğum iki sorunun cevabı önemli benim için.