Uçuş İptal Bilgisi Yanlış Verildi
Merhaba ,
Onur firmasından uçak biletini 9 ay önce almıştım. Uçağın iptal olduğunu havalimanına check in yaptırmaya gittiğimde öğrendim. Uçak kalkış tarihinden bir hafta öncesinden defalarca Onur müşteri temsilcileri görüşmeme rağmen iptal olduğuna dair bilgi vermedi. Hatta uçak kalkış tarihinden 6 gün önce mail adresime uçuş hakkında bilgi geldi.Beni yanlış yönlendirdiler . Uçuş Kıbrısa olacaktı. Ben Onur firmasına güvenip otel rezervasyonu yaptım ve araç kiraladım. 500 TL'ye yakın masraf yaptım. Otel rezervasyonu kurban bayramındaydı . Uçağın iptal olduğunu son anda öğrendiğim için , oteli arayıp rezervasyonu iptal edeceğimi söyledim fakat otel haklı olarak iptal olamayacağını söyledi . Dolayısıyla yaptığım masrafları kullanamadım . Onur Air firması yüzünden 500 TL zarara girdim. Firma ile irtibata geçtim ,bimere yazdım ,sivil havacılığa şikayet ettim herhangi bir dönüş olmadı . Dava açmayı düşünüyorum . Ne yapmamı önerirsiniz .Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz .
Teşekkürler .
Cevap: Uçuş İptal Bilgisi Yanlış Verildi
6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'u inceleyelim.
6502 m 14/1: Sağlayıcı, hizmeti sözleşmeye uygun olarak ifa etmekle yükümlüdür.
Yukarıdaki maddeye göre bir Ayıplı hizmet söz konusudur.
6502 m 15/1: Hizmetin ayıplı ifa edildiği durumlarda tüketici, hizmetin yeniden görülmesi, hizmet sonucu ortaya çıkan eserin ücretsiz onarımı, ayıp oranında bedelden indirim veya sözleşmeden dönme haklarından birini sağlayıcıya karşı kullanmakta serbesttir. Sağlayıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Seçimlik hakların kullanılması nedeniyle ortaya çıkan tüm masraflar sağlayıcı tarafından karşılanır. Tüketici, bu seçimlik haklarından biri ile birlikte Türk Borçlar Kanunu hükümleri uyarınca tazminat da talep edebilir.
Para iadesini almanın yanı sıra 6098 S.K. kapsamında tazminat da talep edebilirsiniz.
6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu'nu inceleyelim.
6098 m 49: Kusurlu ve hukuka aykırı bir fiille başkasına zarar veren, bu zararı gidermekle yükümlüdür.
6098 m 50: Zarar gören, zararını ve zarar verenin kusurunu ispat yükü altındadır.
Uğranılan zararın miktarı tam olarak ispat edilemiyorsa hâkim, olayların olağan akışını ve zarar görenin aldığı önlemleri göz önünde tutarak, zararın miktarını hakkaniyete uygun olarak belirler.
Bu maddeler ışığında otellerde yaptığınız masrafları talep edebilir ve ihmalleri yüzünden tatilinizi yapamadığınızı ileri sürüp tazminat isteyebilirsiniz.
Alıntı:
CanCi rumuzlu üyeden alıntı
6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'u inceleyelim.
6502 m 14/1: Sağlayıcı, hizmeti sözleşmeye uygun olarak ifa etmekle yükümlüdür.
Yukarıdaki maddeye göre bir Ayıplı hizmet söz konusudur.
6502 m 15/1: Hizmetin ayıplı ifa edildiği durumlarda tüketici, hizmetin yeniden görülmesi, hizmet sonucu ortaya çıkan eserin ücretsiz onarımı, ayıp oranında bedelden indirim veya sözleşmeden dönme haklarından birini sağlayıcıya karşı kullanmakta serbesttir. Sağlayıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Seçimlik hakların kullanılması nedeniyle ortaya çıkan tüm masraflar sağlayıcı tarafından karşılanır. Tüketici, bu seçimlik haklarından biri ile birlikte Türk Borçlar Kanunu hükümleri uyarınca tazminat da talep edebilir.
Para iadesini almanın yanı sıra 6098 S.K. kapsamında tazminat da talep edebilirsiniz.
6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu'nu inceleyelim.
6098 m 49: Kusurlu ve hukuka aykırı bir fiille başkasına zarar veren, bu zararı gidermekle yükümlüdür.
6098 m 50: Zarar gören, zararını ve zarar verenin kusurunu ispat yükü altındadır.
Uğranılan zararın miktarı tam olarak ispat edilemiyorsa hâkim, olayların olağan akışını ve zarar görenin aldığı önlemleri göz önünde tutarak, zararın miktarını hakkaniyete uygun olarak belirler.
Bu maddeler ışığında otellerde yaptığınız masrafları talep edebilir ve ihmalleri yüzünden tatilinizi yapamadığınızı ileri sürüp tazminat isteyebilirsiniz.
Cevabınız için teşekkürler .Tüketici hakları mahkemesine mi başvurmam gerekiyor ?
Önce tüketici hakem heyetine müracaat edin.
Taşıma hukukudan kaynaklanan uyuşmazlıkları Türk Ticaret Kanunu düzenliyor. Asliye Ticaret Mahkemesine dava açmanız gerekir.
tüketici hakem heyetine gitsenizde görevsizlik kararı verir.
Alıntı:
şahin41 rumuzlu üyeden alıntı
Taşıma hukukudan kaynaklanan uyuşmazlıkları Türk Ticaret Kanunu düzenliyor. Asliye Ticaret Mahkemesine dava açmanız gerekir.
tüketici hakem heyetine gitsenizde görevsizlik kararı verir.
Şahin Bey'in mesajı üzerine inceledim ve haklılığını gördüm. Her türlü taşıma işleri TTK kapsamında.