Freelance iş yaptım ödeme aldım fakat geri istiyorlar.
Freelance olarak sözleşmesiz bir şekilde iş yaptım iş yaptığım kişi bana paramı ödedi ve 2 ay sonra benden teknik olarak gerçekleştiremeyeceğim şeler istedi siteye ve yapamayacak isem paramı geri vermemi istedi kendisi hosting firmasından siteyide kapamış sorun çıktı yaptığın sitede diyor birde eğer parasını atmaz isem dava açıcakmış dava açabilirmi adıma nasıl bir şey olur açar ise istediği ücret 300tl ve benim yaşım 17 reşit değilim yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: Freelance iş yaptım ödeme aldım fakat geri istiyorlar.
Kişiler ceza davası açamaz ancak savcılık makamı açabilir, zaten ceza davalık bir şey yok.Ancak alacak davası açabilir size.Siz eğer size yapılan işi düzgün yaptığınızı düşünüyorsanız buyrun açın dersiniz.Yok içiniz rahat değilse eksik yaptıysanız iade edersiniz.Bir avukata danışma ücretinin binli rakamla geldiği bir ortamda 300 tl için alacak davası açmak onun 10 katını harcamayı göze almak demektir karşı taraf için.Konuşun anlaşın derim zira karşı taraf yüksek ihtimal sizi korkutmaya çalıyor.Ama öyle dava açarım süründürürüm cezalar alırsın vs. gibi şeyler söylenirse(yaşını genç olduğu için özellikle yazıyorum) sizi korkutmasın en fazla o parayı sizden yasal faiziyle alabilir her şeyi ispat ederse, oda uzak bir ihtimal.
Reşit olmadığınız için riske atmayın! Bu vakayı atlamanızı ve bir dahaki sefere çalışmanız için depozito almanızı tavsiye ederim!
Cryptocurrency is a volatile asset that is great for speculative operations on the trade market. This strategy is based on buying a digital coin at the time of a depreciation and selling when the price rises.