-
Redd-i miras
Arkadaşlar size bir kaç sorum olacak;
1- miras nasıl red edilir?
2- dedem ve babam vefat etti, bir büyüğüm dedemin veresli olduğu bir bahçeyi işledi, ürün kaldırdı, en büyük pay sahibi dava açtı. büyüğümün oturduğu ev dahil her şeyinde dedemin hissesi var. dedeme de o bakıyordu. büyüğüm tarlayı işlerken dedem yaşıyordu eylül ayında hasat kaldırdı ve dedem de aralık sonunda vefat etti. Şimdi büyük pay sahibi büyüğümü dava etmiş ve büyüğümde demiş ki; ben bu bahçeyi babamın adına (babam dediği dedem) işledim deyip , dedemden sonra olan tüm nesli mahkemeye davet etmişler. evime tebliğat geleceği söylendi. durduk yere 4000 TL civarı ceza ödeyeceğim ki, tarlanın nerde olduğunu bilmem. Bu durumda ne olur ve ne yapmalıyım.
3- Aynı büyüğüm dedemin tüm vekalet ve haklarını üzerine almış, yani onun yerine alışveriş ve alım satım yapabilirmiş. Ve dedemden kalan bahçeleri ve mülkleri üzerine alamadığını söyledi. sebebini sordum söylemedi. (ağzından kaçırdı galiba) Bu nasıl mümkün olabilir. Yani vekalet üzerine (bu büyüğüm) herşeyi yapabilecekken nasıl olur da herşeyini üzerine alamaz? Büyüğümün hiçbir cezası, aşırı borcu, mahkemelik işi, akli dengesi yerinde ve 55-60 yaş arasındır.
-
Cevap: red-i miras
Tarlayı eken büyüğünüz ne diye dava açmış, siz neden 4000tl ceza ödeyeceksiniz ?
-
Cevap: red-i miras
Açıklamadan bende hiçbirşey anlamadım :)