gss gelirim yok gelir tesbiti yaptırdım.135 tl
iyi günler sigortasız 18 gün bir boşluğum vardı.sigortam başladı ama bu 18 gün cezası ile 93 tl gss pirim borcum oluştu 6 ay çalıştıktan sonra işten ayrılmak zorunda kaldım 100 günlük süre temmuz 10 2014 de bitiyordu.gene borç birikmesin diye 11 temmuz 2014 de kaymakamlık yardımlaşmaya gelir tesbiti yaptırmaya gittim.çünkü hiç bir gelirim yoktu. başvuru yaptım 10 gün sonra eve memur geldi sadece ev sizinmi eşyanız eksikmi diye soru sordu ev benimdi.eşyamda eksik değil dedim.ağustosun 2.haftası kaymakamlığa gel dediler.dedikleri zamanda gittim işlem tamam dediler sgk ya yolladılar.sgk bana bir önceki 93 tl borç ile birlikte temmuz 22 günlük 100 tl agustos 30 günlük 136 tl olmak üzere 328 tl borç çıkardı bunu ödeyince sağlıktan yararlanırsın dedi.okadar bu arada ağustos ortası 30 günlük ödeme almasıda garip.internetten baktığımda pirimim 60g2 135 tl gözüküyor. şimdi sorum şu zaten bu pirim gelir tesbiti yaptırmasamda bana uygulanıyordu ben devlet öder yada 45 tl pirim bana olsun diye gelir tesbiti yaptırdım.şimdi ikilemdeyim ben bu borcu ödedikten sonra işsiz olduğum sürece pirim alınmayacakmı yoksa gelir tesbitiniz bu 135 tl her ay öderseniz sağlıktan yararlanırsınız anlamadım gitti. teşekkürler
Cevap: gss gelirim yok gelir tesbiti yaptırdım.135 tl
Belirttiğinize göre her ay ödeyeceksiniz. Ayı bitirmeden işten çıkmamaya bakın. Ayrıca uzun süre çalışmayacaksanız. bu miktarda gss ödeyeceğinize EK -5a Tarım sigortalısı başvurusunda bulunun en azından sgk gününüze faydası olur. Bunun tutarı ise aylık 270 Tl civarında.
Cevap: gss gelirim yok gelir tesbiti yaptırdım.135 tl
bu konu ile ilgili tekrar vakfa gittim vakıfdaki memur benim işlemim vittiğini aylık 45 tl pirim ödeyeceksin.git sgk ya tekrar bak.sgk ya gittiğimde memura durumu anlattım o bana şu an onayda olduğu için 135 tl olan pirimleri dikkate alma dedi değişir.328 tl borç 171 e düşer ayllıkta 45 tl ödersin dedi.memura geçen hafta yanınızdaki barkoda ki orta yaşlı bayan memur(erkek tipli) bana neden açıklama yapmadı.dediğimde başını sallayarak ya o öyle benzer şikayetlerde var.dedi anlayacağınız memurun ilgisizliği imiş sıkıntı olay çözüldü