Hukuk Bürosu Tarafından Tehdit, Taciz ve İftira
Merhaba,
Özel bir bankaya borcum dolayısıyla dosyam bir hukuk bürosuna devredildi. Krediyi devam eden kanser tedavilerim nedeniyle zorunlu olarak çektim fakat rahatsızlıklarım tekrar tekrar nüks ettiği için ödeme yapamadım. Süre zarfında büro tarafından ben, kardeşim ve annem defalarca kez aranarak hapis, haciz, çilingir ve polis eşliğinde kapıya gelme gibi "klasikleşmiş" tehditlere maruz bırakıldık. Arayan şahısların hepsi de kendisini avukat olarak tanıttı. Kendilerine devam eden kanser tedavilerim dolayısıyla ödeme yapamayacağımı ancak süreç tamamlandığında elimden gelen her şeyi yapacağımı belirtmeme rağmen geçen süre zarfında aynı muameleye maruz kaldık.
Birkaç gün önce emekli maaşımdan kesinti yapılarak borcumun ödenmesi için ilgili icra dairesi başkanlığına muvafakatname dilekçesi sundum. Ertesi gün yine aynı hukuk bürosundan kendisini avukat olarak tanıtan adı soyadı belli şahıs tarafından arandım ve "sen ne biçim insansın, seni hapse attırmamak için kendimi zor tutuyorum, bu yaptığın nitelikli dolandırıcılıktır, dava açacağım. Biz olmadan nasıl dilekçe veriyorsun icra dairesine?" gibi şeyler işittim. Yine bu görüşmeden hemen önce annemi arayarak "oğlun içerdeyken ağlarsın" gibi şeyler söylemiş. Tüm konuşmaların büro tarafından kayıt edildiğini biliyorum.
Baro levha kayıtlarından sorguladığımda böyle bir avukat kaydı bulunmadığını gördüm. Tüm bu anlattıklarıma istinaden hukuk bürosu nezdinde kayıtlı olduğu baroya gerekli şikayet dilekçesini yazdım. Bununla birlikte benimle konuşan şahıs için
-kendisini kamu görevlisi olarak tanıtma suçu
-tehdit
-kvkk'ya aykırı tutum
-iftira (nitelikli dolandırıcılık ifadeleri nedeniyle)
Gibi suçlar nedeniyle dava açmak istiyorum. Dilediğim şey bunu serbestçe talihsiz her insana bir daha yapamaması. Sizce boşu boşuna peşine düşeceğim bir gurur davası mı olur yoksa en azından siciline işletebileceğim bir sonuç alabilir miyim? Konuyu elbette bire bir avukatıma da danışacağım ancak bu saatte içim halen soğumadığı için sizlere danışmak istedim. Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.
Cevap: Hukuk Bürosu Tarafından Tehdit, Taciz ve İftira
Alıntı:
Tüm konuşmaların büro tarafından kayıt edildiğini biliyorum.
Kanuni olarak kayit tutmak zorunda olmadiklari icin eger dava acasanaiz bu durumda kayitlarin olmadigini soyleyeceklerdir. Sizi aradiklari zaman eger gorusmemiz kayit altinadir diyorlarsa sizde gorusmeyi kayit edip karsi tarafa bildirebilirsiniz.
Bir de oncelikli olarak baroya sikayette bulunabilirsiniz.
beni de bir hukuk bürosu tanımadığım bir adamın borcu için sürekli 2-3 güne bir arıyordu daha sonra her gün aramaya başladı ve iyice sinirlendirecek şekilde kelimeler kullanıyorlardı. küfür hakaret etmiyorlardı ama sizin küfretmeniz için özel bir dille konuşuyorlardı alaycı ve zıvanadan çıkartacak bir şekilde hatta gece bile arıyorlardı.
sayın frmax ın dediği gibi siz dava etseniz kayıt cihazı bozulmuş silinmiş diyecekler çünki o kayıtlar işlerine gelmez. ama siz bir hakaret küfür etseniz direk bir de oradan hakaret davası açarlar.
en sonunda avukatım konuştu sesleri kesildi. siz bir sonuç alamazsınız ama kontrolü kaybedip suç içerecek ifadeler kullanmayın kendinizi kaybedip. aramalarının bir amacı da bu, bir de bu şekilde para koparmak isteyecekler bak şunu şunu dedin cezası şu kadar 5bin ver kapatalım vs
Numarasını engelleseniz daha hızlı ve ekili bir çözüm olur...
Alıntı:
Robinson_Crusoe rumuzlu üyeden alıntı
Numarasını engelleseniz daha hızlı ve ekili bir çözüm olur...
Çok teşekkür ederim fikriniz için ama şimdiye kadar 20-30 farklı numaradan aradılar. Sabit tek bir numaradan aramıyorlar, bir GSM operatörü ile anlaşmışlar sanırım.