Evden tasindiktan sonraki faturalarin depozitodan kesilmesi
Merhaba, biz 2arkadas Mart ayinda imzaladigimiz kontrattan 2ay sonra(Mayista) evden tasinmak zorunda oldugumuzu ev sahibine bildirdik ve 15 Temmuz da evden cikacagimizi telefonla konusaarak haber verdik. Ev esyalarini satmak durumunda kaldigim icin 15 Haziran'da evi bosaltmama ragmen ev sahibine verdigim soz dolayisiyla Haziranin kirasini da odedim(Temmuz 15e kadar olan kismini). Cikarken de 15 Haziran'da tum faturalari kapattik. Ev sahibine de anahtari Temmuzu beklemeden verdim ki baska birisine evi vermesi durumunda depozitoyu alabilelim. Temmuz ayinda evi kiraya vermesine ragmen 1200 lira odemesi gereken depozitonun evi boyamasi gerektigini soyleyerek sadece 500 lirasini odedi. Daha sonraki konusmamizda evi 3ayda o hale getiremeyecegimize ikna ettik(ev sahibinin kendisi kontrat imzalamaya gelmedigi icin kardesiyle muhattap olmustuk, evin durumundan haberi bile yoktu) ve kalan 700 lirayi da odeyecegini soyledi. Agustos ayina kadar bizi oyalayarak gecistirdi ancak sonunda 2gun once 635 lira yatirmis. Bize de 2fatura fotografi atarak, kestigi 65 liranin sebebini gostermis ancak faturalarda bizim adimiz bile yazmiyor ve fatura donemi olarak temmuz ve agustos gorunuyor. Ustelik eve cikarken faturalari kendi uzerimize aldigimiz icin bizim borcumuzun kalmis olmasi imkansiz.(fatura kapatirken borc varsa kesiliyor cunku) simdi ben bu sartlar altinda ev sahinin kestigi haksiz depozito icin dava acma yada sikayet etme gibi bir olaya girsem kazancim karim ne olur? Yada ben bir sey kazanmasam bile kiracilari dolandiranlara biraz hak hukuk gostermek acisindan ugrassam bir yaptirsam olur mu? Cevaplariniz icin tesekkurler simdiden..
Cevap: Evden tasindiktan sonraki faturalarin depozitodan kesilmesi
Bir defa 1 yıllık kontratı bozarak 2 ayda evden çıkmışsınız.Ev sahibi depozitoyu hiç ödemese veya kontratı bozduğunuz için sizden kontrat sonuna kadar kira(hukuken en az 2-3 aylık kira da alabilir) tutarını istese haklı iken siz 50 -60 TL nin eksikliğinden dolayı kiracıları dolandıran ev sahibinden bahsediyorsunuz.Hukuki bir hak arayışına girmenizi tavsiye etmemekle birlikte kontratı bozmanıza rağmen sıkıntı çıkarmamış bir ev sahibiniz olduğu için kendinizi şanslı saymanız yerinde olur.