Kategoriler: İnternet Medyası

Türker Ertürk: YANKI ODASI ETKİSİ

Krd2NzKrd2Nz“Koyun can derdinde, kasap et derdinde” sözü kadar günümüzde ülkemizin durumunu daha iyi özetleyen bir söz, sanırım yoktur. Tam tamına cuk oturuyor. Yeni yılın ilk haftasını idrak ederken, 2016’ya umutla bakmamıza neden olacak hiçbir emare yok. Ekonomik göstergeler berbat. Piyasalarda yaprak kıpırdamıyor. Ülkemizin bir bölümü Suriyeleşme eğilimi gösteriyor. Terör kol geziyor. Ülkemiz; iliklerine kadar Ortadoğu bataklığına batmış durumda ama ‘başkanlık sistemi’ni konuşuyor ve tartışıyoruz.

Suudi Arabistan; Ortadoğu bölgesinde, Sünni – Şii ekseninde, mezhep savaşını tetikleyebilmenin peşinde. Bu maksatla; Şii din alimi Ayetullah El Nimr’i, IŞİD yöntemiyle, başını kılıçla keserek infaz etti. Suçu; Suudi Arabistan Kralı’na ve ailesine muhalefet etmek. Bu ülkede demokrasi yok, insan hakları yok, özgürlüklerin zerresi yok, kadının ise adı bile yok. “Bize ne?” diyebilirsiniz. Ama bunlar bizimkilerin arkadaşı, hatta kankası.

Bana Arkadaşını Söyle..!

Eskiler boşuna söylememiş; “Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim!” diye. Sn. Erdoğan; Mısır’da Müslüman Kardeşlerin teröre bulaşmış üyeleri idama mahkum edilince, ortada daha infaz yokken kıyameti kopardı ve koparıyor. Ama infaz edilen Ayetullah El Nimr için, ses vermiyor ve tepki koymuyor. İdam öncesinde engelleme çalışması ise, hiç yapmıyor. Binlerce kilometre öteden, Çin bile; tırmanmayı durdurabilmek için her iki ülkeye itidal tavsiye ediyor ve yatıştırmak için özel elçiler gönderiyor.

İran-Suudi Arabistan gerginliğinde arabuluculuğa soyunmak için Müslüman olmak, Fars veya Arap olmamak ayrıcalık iken, bu kullanılamıyor veya kullanılmak istenmiyor. Belki de; planın parçası olunuyor.

Farkında mı?

Mezhep savaşının fitili ateşlenirse, bunun Türkiye’de de karşılığı olduğunun farkında mı? Ortadoğu’da çıkacak mezhepsel yangının, ülkemize de sıçrayacağının ayırdında mı?

Ülkemiz koşar adım felakete doğru sürüklenirken, çevremizde iyi ilişki içinde hiçbir komşumuz kalmamışken, bölünmenin ve iç savaşın eşiğindeyken, tüm enerjimizi bu durumdan kurtulmak için kullanmamız gerekirken, varsa yoksa ‘başkanlık sistemi’!

Türkiye’yi Uçururum

Parlamenter sistemle ilgili ne sorun var? Sistem tıkandı da bizim mi haberimiz yok! 14 yıldır iktidarda bulunan AKP; neyi yapmak istedi de parlamenter sistem yüzünden yapamadı?

Esasında sorun; Sn. Erdoğan’ın bitmek ve tükenmek bilmeyen siyasi ihtiraslarıdır. Tek adam olmak istiyor, kimseye hesap vermek istemiyor, yargı da dahil olmak üzere; demokrasinin gerektirdiği kontrol ve denge mekanizmalarına sıcak bakmıyor. “Suudi Arabistan Kralı’nın yetkileri olsa, Türkiye’yi uçururum” demek istiyor. Ama bizim uçmaya değil; ayağımızı yere basmaya, ortak aklı kullanmaya ve gerçekçi olmaya ihtiyacımız var.

Aklın ve Yurtseverliğin Gereği

Açık konuşmak gerekirse; Sn. Erdoğan’ın siyasi hedefleri ile ülkemizin çıkarlarının ve güvenliğinin gerektirdiği hedefler örtüşmediği gibi, çelişmektedir. Bunun anlamı; Sn. Erdoğan’ın hedefleri peşinden gidersek, ülkemizin halihazır durumu daha da kötüye gidecek. Bu nedenle; başkanlık sistemine geçit vermemek aklın ve yurtseverliğin gereğidir.

Her yerde, yazılısı ve görseli ile tüm medyada ‘başkanlık sistemi’ tartışmaları ve propagandası almış başını gidiyor. Her derde deva olduğunu söyleyen ne yazık ki, sözde bilim adamları da var. Faşizan baskı, eleştiri yapanlara hakaret ettikleri iddiası ile dava açılması ve yandaş, yalaka ve ele geçirilen basın ile; halk ve aydınlar adeta ‘yankı odası etkisi’ne alınmak isteniyor.

Başına Felaket Gelmekte

Yankı Odası etkisi; kapalı bir grubun kendi aralarında konuştuğu, hiç muhalif seslerin olmadığı, konuşulanların doğru sanıldığı, aynı şeyler konuşuldukça ve duyuldukça konuşanların kendine daha çok güvendiği ve daha çok konuştuğu ve konuşulanlardan oluşan, hakikatten çok uzak bir resmin gerçek sanılmasıdır.

Bugün Türkiye’de; büyük kitlelere ulaşmak açısından küçükleri saymazsak, kitle iletişim araçları hep bir ağızdan Sn. Erdoğan’ın siyasi hedeflerini besleyen gündemi oluşturmakta ve desteklemektedir. Aksini yapanların başına ise felaket gelmektedir.

Saygılar sunarım.

İLK KURŞUN

Türker Ertürk: YANKI ODASI ETKİSİ – İlk Kurşun Gazetesi.

Orijinal haber kaynağı için; İlk Kurşun Gazetesi – İlk Kurşun Gazetesi

Benzer haberler:

    yok