Kategoriler: CHP

Tezcan: “Şimdi meydan meydan çıkıp paralel devletten bahsediyor. Paralel devlet kendisi. Paralel devleti kuran sensin. Devlet gücünü eline almışsın. Hakime talimat veriyorsun ‘buna ceza vereceksin’ diye. Bundan daha iyi paralel devlet olur mu?”

Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan,  Kapadokya Dedeman Otel’de düzenlenen aday tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’de çok şeyin çok hızlı değişmeye
başladığını, 17 Aralık’tan bu yanan ülkemizde yaşananların hiç bir iktidar döneminde yaşanmadığını söyledi.

1950′de çok partili rejime geçtikten sonra çok sayıda siyasi partinin iktidar olduğunu, muhalefete düştüğünü, birbirlerini eleştirdiğini belirten Tezcan, “Ama inanın Türkiye tarihinde bugüne kadar gelmiş geçmiş hiçbir hükümet ,devlet yetkisini kullanarak, devlet imkanlarını kullanarak böylesine açıkça hırsızlık yapmadı, böyle bir hükümet Türkiye’ye yakışmıyor. Bizim anlayışımızda, bizim inancımızda Beytülmal kutsaldır. Beytülmalın bugünkü adı devlet hazinesidir. Devlet hazinesine el uzatılmaz. Beytülmala el uzatmak haramların en büyüğüdür” diye konuştu.


– Paralel devlet tartışmaları

“Paralel devlet” tartışmalarına da değinen Tezcan, “Şimdi meydan meydan çıkıp paralel devletten bahsediyor. Paralel devlet kendisi. Paralel devleti kuran sensin. Devlet gücünü eline almışsın. Eline devletin sopasını almışsın. Hakime talimat veriyorsun ‘buna ceza vereceksin’ diye. Bundan daha iyi paralel devlet olur mu? Bakan çocuklarının evinde yolsuzluk soruşturması yapan emniyet müdürlerini bir gecede görevden alıyorsun. 7 bin polisi bir gecede görevden alıyorsun. Savcıları görevden alıyorsun. Paralel devlet bu” dedi.

Konuşmanın ardından Tezcan, CHP’nin Nevşehir’deki belediye başkan adaylarıyla fotoğraf çektirdi.

Orijinal haber kaynağı için; Cumhuriyet Halk Partisi

Benzer haberler:

    yok