Kategoriler: İnternet Medyası

Sivil GATA, Kıbrıs gazisini kapıdan çevirdi

sivil_gata_kibris_gazisini_kapidan_cevirdi_h123076_03778sivil_gata_kibris_gazisini_kapidan_cevirdi_h123076_03778TSK’dan alınıp Sağlık Bakanlığı’na devredilen GATA, Kıbrıs gazisi Mustafa Gümüş’ün kanser hastalığı için gerekli tahlilleri yapamadı. 1974’teki Kıbrıs çıkarmasına muharrip olarak katılan Mustafa Gümüş, 10 yıldır pankreas kanseriyle mücadele ediyor. Hastalığa yakalandığından bu yana İstanbul’daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nde tedavi gören Kıbrıs Gazisi Mustafa Gümüş, hastanenin ordudan alınıp Sağlık Bakanlığı’na devredilmesinden sonra tedavisinde aksaklıklar yaşamaya başladı. Tedavi gereğince, PSA adı verilen kan tahlili olması gereken Gümüş, adı Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirilen hastanede tahlilini yaptıra-madı. Daha önce gazinin tüm işlemleriyle ilgilenen kurumun tahlili yapamama nedeni ise bakanlığa devrin ardından yaşamaya başladığı yer sıkıntısı oldu. Gazi Mustafa Gümüş, gerekli tahlilleri tedavi gördüğü hastanede yaptıramayınca özel bir hastanede yaptırmak zorunda kaldı.

‘İLK KEZ KARŞILAŞTIM’

Aydınlık’ın haberine göre, Kıbrıs Gazisi Gümüş, tedavi sürecinde ilk kez böyle bir durumla karşı karşıya geldiğini aktardı. Gümüş gazetemize yaptığı açıklamada şunları aktardı: “Hastalığım nedeniyle her üç ayda bir kontrole gidiyordum. Kan tahlili yaptırmam gerekti. Ancak bunu hastanede yapamayacaklarını söylediler. Daha önce de bunun gibi işlemler yaptırmıştım. Ama şimdi yapamayacaklarını söylediler. İlk kez böyle bir şeyle karşılaştım. Ben de tahlilimi dışarıda, özel bir hastanede yaptırmak zorunda kaldım.”

ŞEHİT OLDULAR

TSK içindeki FETÖ’cülerin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra çıkarılan KHK ile ordunun elinden alınan ve ‘sivilleşme’ denilerek Sağlık Bakanlığı’na bağlanan GATA, yarattığı mağduriyetlerle gündeme gelmeye başladı. Fırat Kalkanı Harekatı’nda yaralanan Uzman Çavuş Akif Güleç, yanık ünitesinde yer olmadığı için şehit düşmüştü. Hakkari Çukurca’da yaralanan Yüzbaşı Özgür Özekin devlet hastanesinde 3 gün bekletildikten sonra GATA’ya sevk edilebilmişti ve kurtarılamayarak şehit düşmüştü.

Sivil GATA, Kıbrıs gazisini kapıdan çevirdi – İlk Kurşun Gazetesi.

Orijinal haber kaynağı için; İlk Kurşun Gazetesi

Benzer haberler:

    yok