Kategoriler: CHP

Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a sordu:“TRT, 2 saat 50 dakika süren Başbakan’ın aday tanıtım toplantısını neden canlı olarak yayınlamıştır?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi şöyle;

“Milliyet Gazetesi’nin haberine göre RTÜK’ün üst kurul toplantısında, Başbakanın 2 saat 50 dakika süren aday tanıtım toplantısını canlı olarak yayınlayan TRT’nin diğer partilerin toplantılarına yer vermeyerek suç işlediğine dair bazı üyelerin değerlendirmesi olmuştur. Herkese eşit mesafede durması gereken TRT’nin alenen tarafgirlik yapması üzerine bazı kurul üyelerinin TRT’ye ceza verilmesi önerisinin 3’e karşı 5 oyla reddedilmesi, RTÜK’ün işleyişine dair de kafalardaki soru işaretlerini artırmıştır.

Bu bağlamda;

1-    TRT, 2 saat 50 dakika süren Başbakan’ın aday tanıtım toplantısını neden canlı olarak yayınlamıştır?

2-    TRT söz konusu yayıncılığını neden diğer parti toplantıları için yapmamaktadır?

3-    TRT’nin belli bir siyasi partinin propagandası sayılabilecek yayıncılığını gözden geçirmesi ve tüm kesimlere eşit mesafede bir yayıncılık anlayışını benimsemesi için gerekli talimatlar verilecek midir?

4-    TRT yönetimine, AKP’nin etkinliklerini canlı vermesi konusunda hükümetten herhangi bir direktifte bulunulmakta mıdır?

5-    AKP kontenjanından seçilen 5 RTÜK üyesinin, hükümetin aleyhine sayılabilecek TRT ve diğer kuruluşlarla ilgili kararlar alınmasının önüne geçtiği iddiaları nasıl değerlendirilmektedir?

6-    TRT’de aday tanıtımının verilmesinin yanlış olduğunu belirterek “Müdahale ettim, sonra alt yazı olarak geçilmeye başladı” demiştiniz. Benzer durumların yaşanmaması için alınan önlemler var mıdır veya önlem alınacak mıdır?”

Orijinal haber kaynağı için; Cumhuriyet Halk Partisi

Benzer haberler:

    yok