Kategoriler: CHP

Sezgin Tanrıkulu’dan Beyoğlu Belediye Başkanına mektup

Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a İstiklal Caddesi’ndeki sokak etkinliklerini ve sokaktaki hayat unsurlarına karşı belediyenin başlattığı kısıtlayıcı uygulamalara yönelik tasalarını ve uyarılarını içeren bir mektup gönderdi.

Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun  Ahmet Misbah Demircan’a gönderdiği mektup:

Sayın Ahmet Misbah Demircan

Sevgili Başkan

Bir süredir Beyoğlu’nda ve özellikle İstiklal Caddesi’nde belediye olarak kimi uygulamalara gittiğinizi izliyor; İstanbul Milletvekili ve insan hakları savunucusu olarak bu konuda çok sayıda yurttaşımızdan mesaj alıyorum.

Beyoğlu İstanbul’un dünyaya açılan en modern, çağdaş ve dinamik bölgesidir. Farklılıkların kendilerini değişik yöntemlerle ifade ettiği ve de halkımızın büyük ilgi gösterdiği kültürel ve sanatsal etkinliklerin en iyi biçimde sergilendiği mekandır. Beyoğlu ile bütünleşmiş, ilçeye renk katmış ve bunun sonucunda ilçeyi cazibe merkezi haline getirmiş sokak etkinliklerini ve sokaktaki hayat unsurlarına yönelik belediyenin tavrını anlamakla kuvvetlik çekiyorum.

Sevgili Başkan,

Beyoğlu’nun hayat ve kültürel unsurlarına yapılan her engelleme ve müdahale bu ilçenin insani, kültürel, sosyal ve ekonomik yaşamına vurulacak bir darbedir. Kuşkusuz sizin ilçeye yönelik iyi niyetinizden şüphe duymuyorum. Ancak ortaya çıkan tablo Beyoğlu’na yönelik pozitif algıyı yıkmakta ve insanları başka mekan arama ihtiyacına itmektedir. Bu durum uzun vadede dünya kentlerinin sayılı canlı mekanlarından birinin çöküşünü meydana getirecektir.

Bu noktada sokak müzisyenlerini etkinliklerini kısıtlamamanız, enstrümanlarına müdahale etmemeniz sizin için de Beyoğlu’ndaki hayat içinde yeni bir başlangıç olacaktır.

Bu çerçevede sanatçılardan Belediye görevlileri tarafından alınan müzik aletleri uygun bir biçimde sanatçılara iade edilmelidir. Belediye depoları müzik enstrümanlarının sergilendiği mekanlar olmamalıdır. Sanatçıyla bütünleşmiş, sanatçının beyni ve kalbi olmuş enstrümanların depolarda çürümeye terk edilmesi sanatın ve sanatçının da ölümü olduğu unutulmamalıdır.

İstikbal’in istiklaline hep birlikte saygı duyalım.

Sizin bu duyarlılığı göstereceğinize inanıyor, çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

Dr. M. Sezgin Tanrıkulu

İstanbul Milletvekili

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı

Orijinal haber kaynağı için; Cumhuriyet Halk Partisi

Benzer haberler:

    yok