Kategoriler: CHP

Seçim Sonuçlarının Denetimine Vatandaşlarımız da Katılabilirler

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Başkan Yardımcısı Emrehan  Halıcı’nın basın açıklaması şöyle:

SEÇİM SONUÇLARININ DENETİMİNE VATANDAŞLARIMIZ DA KATILABİLİRLER.

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak sandıkların güvenliği ve kullanılan oyların seçim sonuçlarına tam olarak yansıması için tüm önlemlerimizi almış durumdayız.

Internet sitemizde uygulamaya soktuğumuz “Askı Listesi” sistemi ile vatandaşlarımız, kendisinin ve komşularının seçmen listesinde olup olmadığını kontrol etme ve olası hataları bildirme olanağını bulmuştur. Daha sonra devreye aldığımız “Sandık Listesi”  sistemi ile ise vatandaşlarımızın nerede oy kullanacağını, komşularının nerede oy kullanacağını ve kendi oy kullanacakları sandıkta başka kimlerin oy kullanacaklarını görebilmektedirler.

Seçim günü ülke çapında tüm sandıklarda görev yapacak olan partililerimiz sandık ölçekli seçim sonuçlarını CHP İntraneti’ndeki Seçim Takip Sistemine gireceklerdir. Sistem, bu sonuçları  YSK’dan gelen sonuçlarla karşılaştıracak ve farklılık gösteren sandıkları il başkanlığı, ilçe başkanlığı ve genel merkez yetkililerine anında ileterek, gerekli itiraz işlemlerinin vakit kaybetmeden yapılmasını sağlamış olacaktır.

Tüm bu önlemlerimize rağmen bu denetim işlemine vatandaşlarımızın da katılması “oylara sahip çıkılması” açısından çok önemlidir.

Seçim akşamı, yayın yasakları sona erer ermez, YSK’dan iletilen sandık ölçekli seçim sonuçlarını CHP internet sitesinde (www.chp.org.tr) yayınlayacağız.

Oy kullandıkları sandıktaki seçim sonuçlarını not alan vatandaşlarımız, sitemizde yayınlayacağımız sonuçlarla karşılaştırarak bu denetimi yapacaklar ve olası farklılıkları yetkili birimlerimize iletebileceklerdir.

Tüm vatandaşlarımızı bu sistemi kullanarak denetim sürecine katılmaya ve seçim sonuçlarının güvenilir bir biçimde alınmasına katkıda bulunmaya davet ediyoruz.”

‘Seçim Takip Sistemi’ne seçim yasakları sona erdikten sonra
chp.org.tr‘den ulaşabilirsiniz.

Orijinal haber kaynağı için; Cumhuriyet Halk Partisi

Benzer haberler:

    yok