Kategoriler: İnternet Medyası

Osman Pamukoğlu: İBRETLİK BUNLAR, SEÇ SEÇ AL!..

ibretlik_bunlar_sec_sec_alibretlik_bunlar_sec_sec_alBir çocuk bile arkadaşlarıyla yenme ve yenilmeye dayalı bir oyun oynarken, kendine, iyi bir plan yapıp, taktikler uygular. Recep Tayyip Erdoğan’ı akıl almaz bir beceriksizlikle Cumhurbaşkanlığına çıkaran CHP ve MHP’nin başında bulunan zatlar, şimdi de; “ oraya giderim, buraya gitmem, ayağa kalkarım kalkmam, el sıkarım sıkmam, saraya oturuyor, vs. gibi boş laflarla; psikolojik savunma yapıyorlar..Onu oraya oturtan bu iki zattan başkası değildir.. Bu asla unutulmamalı..

Tezkere çıkarken MHP, AKP’nin yanında, her şeyde ve her zaman olduğu gibi; CHP ise karşısında. Aradan 15 gün geçmeden CHP ortaya çıkıyor ve: “ Kobani için yeni bir tezkere çıkaralım, oradakiler yurtlarını savunuyor ” diyor. (Aynı tarihte ABD’de, Kobani’ye koridor açın diyor ve kahya istediği için AKP’nin boynu bükük.) ABD+CHP+HDP+Suriye PKK’lıları kol kola..

Kobani meselesinin yeni yeni alevlenmeye başladığı günlerde iki kişi ABD’ye gitti. Bunun biri HDP Eş başkanı diğeri ise CHP’de Genel Başkan Yardımcısı eskiden PKK’nın avukatı olan zat!. HDP’li tamam da bu CHP’li niye gidiyor veya davet ediliyor? Öğrenin bunları hala CHP’yi Atatürk’ün partisi sananlar!.

Yüksekova’da üç askerimizin namertçe katledildiği günlerde gene bunu CHP Genel Başkan Yardımcısı, meclise bedelli askerlik teklifi verdi.. Tam bu dönemde yapılan şu harekete bakar mısınız? Bir insan ve bu insanı barındıran bir parti düşünebilir misiniz? Yüksekova’daki iki asker, normal sürelerde vatan hizmeti yapanlardı. Uzman olan askerimizin 11 yaşındaki oğlunun yüzü hala gözümün önünde, vicdansız bunlar. Bu parti de hiç mi adam yok? Bu kendini bilmezi nasıl engellemezsiniz?

Tarih 18 Ekim 2014, İstanbul’un en lüks oteli ve en lüks lokantalarından birinde, CHP’den yolsuzluk ve rüşvet nedeniyle kovulup şimdiler de de partinin meclisinde olan eski Şişli Belediye başkanı, HDP’li belediye başkanlarıyla görüşüyor.. HDP’li belediye başkanlarını kim karşılayıp, eskortladı; CHP’nin Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı olan vatandaş! Ne konuşuldu? 2015 genel seçimlerinde işbirliği yapmak!. Şu, 6-8 Ekim’de çağrılarla Güneydoğu’yu altına üstüne getirenler ve 40’a yakın insanın ölümüne sebep olan HDP (PKK’nın legal kolu) ile seçim ittifakı. Niye şaşırıyorsunuz? Partinin Genel Başkanı demiyor mu? “Biz 1930’ların (yani Atatürk dönemi) değiliz diye..

Tezkere de diğer düzen partisi MHP, ampul partisine gene kusursuzca hizmetini sundu. Tezkere de “ yabancı askerlerin konuşlanması ve geçişlerine ait, çok diplomatik bir ifade var.. Bu muhteremler, kılıç kalkanla dalar gibi tezkereye daldı ve evet dediler.. neymiş bu “AKP’yi desteklemek değil de, milletten yana olmakmış.” Sanki millete sorulmuş!. Hemşerim, adama önce sorarlar: “ Sen ve sizin çocuklarınız gidecekse mesele yok.” Milleti sevmek ve yurtsever olmak, onun çocuklarının yaşamlarını tehlikeye atmamaktır. Sonra gidecekseniz, niye Suriye’ye gidiyorsunuz? Bak, PKK 30 yıldır, Güneydoğu’da savaşıyorum diyor, giy postalı git oraya, kal üç gece dağda, bakalım tezkere meskere neymiş gör!. İki de bir “Kandile bayrak dikelim” demagojisiyle bu işler olmaz. Bak sayenizde Kandil Türkiye’ye girdi..

Şimdi yaygaranızdan geçilmiyor, “Habur’dan peşmerge diye PKK’lılar girmiş de, Kobani böyle olmuş da, bu hükümet vatan hainliği yapıyormuş da vs..” Bunları övmekte HDP’li milletvekiline kaldı.. Neymiş “ Sokağa çıkmıyorlarmış!” AKP örgütlenmesini bitirip seçime hazır hale geldiğinde, daha seçimlere yıllar varken, erken seçim diye, ortada fol yok yumurta yokken hükümeti erken seçime gitmeye zorlayarak AKP’yi %34’le hükümet olmasını kim sağladı? Aynı seçimde partisini barajın altına düşmesini kim sağladı? O seçime giren partilerin genel başkanları meclise giremezsek istifa ederiz dediler ve giremeyince istifa ettiler. MHP’nin başındaki muhterem de istifa ederim dedi ve istifa etmeyen tek kişi oldu.. Her demeç de, her Salı toplantısında “vatan haini, şerefsizler, alçaklar, namussuzlar!” madem mecliste bunlar var ve genellikle de AKP’lileri kastediyor. Neden o zaman bunlara payanda oluyorsun?

AKP, dış ve iç siyasette gırtlağına kadar çamura batmış durumda. Devletin Güneydoğu’da egemenliği gitti gidecek. Milli Siyaset Belgesine işe yaramaz laflar yazarak, Terörle mücadele yazısında değişikliklerle bu vahim durumların üzerinden gelineceğini sanacak kadar, şaşkın ve çaresiz.. geçenlerde de söyledim, “Bunlar hükümette olduğu sürece yerin altı da, üstü de güvenli değil..” Güneydoğu’da yerleşim isimleri Kürtçe oldu. Diyarbakır sporun adı Amedspor oldu, armasının renkleri de PKK renkleri.. Eski parayla trilyonlar harcayarak saraylar yaptırıyor ve uçaklar alıyorlar. İşte, fakir 18 işçi su basmış galeriler de can veriyor. İşte, yoksul, gene 18 işçi elma toplamaya giderken devrilen araç da ölüyorlar. 9 ayda 1414 işçi hayatını kaybediyor. Annelerinin, babalarının çocuklarının halini görünce insan, insan olmaktan utanıyor. Şu meclisteki düzen partileri, halkın sırtından alınan vergiler sayesinde her yıl ne kadar para alıyor biliyor musunuz? AKP-180 milyon, CHP- 94 milyon, MHP-48 milyon (2014 yılı). Paralarla ara ara lüks oteller de 3 günlük kamplara gidip beslenmek de vardır. Somun pehlivaları güreş kazanamaz ama besiye çekilmeyi severler!.. Biz de (HEPAR) halkın ödediği üç beş kuruş parayla bunlara karşı siyasi mücadele yapıyoruz!. Şimdi soruyorum, hangimiz gerçekten yurtsever ve ülkesi için özveride bulunuyor?..

AKP, bir partiden ziyade bir çıkar kulübü, hepsi eskiden bir çok parti de yer almış, bir çekirdek ve büyütülecek bir fide değil. Dış destekle “Ilımlı İslam” projesinin ortaya konulması.. İlk seçimde %34 alması bir tarafa beş yıl sonra yapılan seçimde %44’lere oyunu çıkarması, iki beceriksiz, meclis muhalefetinden kaynaklanmaktadır: Son yapılan anketler göstermektedir ki, AKP’de, CHP’de, MHP’de erimektedir. Ve ilk kez Türkiye’de insanlar %26’larda kararsız görünmekte ve yeni bir çıkış, bir alternatif, bir hareket aramaktadır..

Ama biz bunu 12 yıl de CHP ve MHP’nin 9 kere yenilmesinden çok önce gördük. Bu 2007 seçimlerinin sonucundan belliydi. Bu iki düzen partisi AKP’nin hakkından gelemezdi, nitekim gelemediler ve gelemeyecekler..

Her şey kötüye gidiyor.. Geç kalınırsa daha da kötüleyecek.. Son iki ayda HEPAR’a katılım ve HEPAR’a oy vermeye ant içen vatandaş sayısı Beni bile şaşırtıyor.. İnsanlarımız acı çekiyor ve acı çekince de daha çok çare ve çıkış yolu arıyorlar..

Topraklarımızın için de ve civarında huzur istiyor musunuz? Yoksulluğun utancını insanımıza ve çocuklarımıza yaşatmamak istiyor musunuz? Yolsuzluk ve rüşvetin kökünü kazımak ve hepsinden hesap sormak istiyor musunuz? Siyasi parti olarak oy vereceğiniz, gelip gönül huzuruyla çalışacağız yer, Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR)’dır..
Hayat karar ve eylemdir.. ve şimdi: Tam vaktidir…

Osman Pamukoğlu: İBRETLİK BUNLAR, SEÇ SEÇ AL!.. – İlk Kurşun Gazetesi.

Orijinal haber kaynağı için; İlk Kurşun Gazetesi – İlk Kurşun Gazetesi

Benzer haberler:

    yok