Kategoriler: İnternet Medyası

Mısır’da yatırımları bulunan Türk iş adamları değerlendirme yaptı

Mısır’da yatırımları bulunan 50’ye yakın Türk işadamı, Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı’nın girişimleri sonucu düzenlenen toplantıda, Mısır Ticaret Bakanlığı yetkilileri ile biraraya geldi.

Mısır’da yaşanan son gelişmelerin ve kriz sonrası izlenecek politikaların ele alındığı toplantı, büyükelçilik konutunda gerçekleşti. Toplantıya Mısır tarafından Ticaret Bakanlığı Sanayi ve Kalkınma Otoritesi adına katılan Merkezi Serbest Bölgeler Başkanı Amr Ali Sina ile Uluslararası Yabancı Yatırımlar Koordinatörü Ragha Muhammed Rasim, Türk işadamlarının kriz ve sonrasına ilişkin sorularını cevapladı.
Toplantıda konuşan Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı, Mısır’daki istikrar ortamının tekrar sağlanacağına inandığını belirterek, ”Umarım böyle bir kriz bir daha yaşanmaz. İnşallah gelecekte daha fazla yatırım ile ticaretimizi daha ileriye götüreceğiz” dedi.
Botsalı, Mısır’daki Türk fabrika ve üretim tesislerinin yüzde 90’ının çalışmaya devam ettiğini belirterek, bu ülkeye yapılacak yatırım ve ticari faaliyetlerin kesintiye uğramaksızın devam edeceğini kaydetti.
Mısır Ticaret Bakanlığı Sanayi ve Kalkınma Otoritesi Merkezi Serbest Bölgeler Başkanı Amr Ali Sina da şu an yaşanan durumun geçici olduğunu belirterek, yatırımcıların durumdan endişe duymalarına gerek olmadığını söyledi.
Mısır’da yatırımları bulunan Taha Grubu temsilcisi Ahmet Demiroğlu da olaylara rağmen tek bir Türk fabrikasında çizik dahi bulunmadığını, Mısır’daki 3 tesislerinin de olumsuzluklara rağmen çalıştığını ifade etti.

Orijinal haber kaynağı için; Samanyoluhaber – Son Haberler

Benzer haberler: