Kategoriler: İnternet Medyası

Mavi Marmara olayı şimdi de sahnede

Mavi Marmara olayı şimdi de sahnedeMavi Marmara olayı şimdi de sahnedeFilistin’e insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine İsrail tarafından yapılan ve 9 kişinin şehit olduğu baskında yaşananlar, Kurtlar Vadisi Filistin filminin ardından şimdi de tiyatro oyunuyla sahneye taşındı.

 Genç Öncüler Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen eser ‘Ölüyoruz, Demek ki Yaşanılacak’ ismini taşıyor.

‘Ölüyoruz, Demek ki Yaşanılacak’ ismini taşıyan eserin senaryosu Sedat Doyan tarafından kaleme alındı. Yönetmenliğini Bedir Avşin’in yaptığı eserde 16 oyuncu görev aldı. Birçoğu gönüllülerden oluşan ekiptekiler, ilk kez bir tiyatro sahnesinde yer aldı.

Yaklaşık bir buçuk saat süren oyun Üsküdar’daki Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde binin üzerinde izleyici tarafından izlendi. Topluluk, oyunlarıyla İsrail’in insanlık dışı uygulamalarını ve yıllardır Filistin’deki masum halka yaşatılan zulmü unutturmamayı amaçlıyor.

Oyunu izleyen çoğu izleyici tiyatrodan memnun ayrıldı. Yapılan baskın anını tüm gerçekliğiyle yaşadıklarını belirten Fatih Aşçıoğlu, Kurtlar Vadisi Filistin filminde hissedemediği duyguyu, bu oyunla yaşadığını aktardı.

Mavi Marmara gemisine yapılan baskın sırasında İsrail Konsolosluğu’nun önüne giderken yaşadığı duyguyu yaşadığını dile getiren oyunun yönetmeni Bedir Avşin, “Bizim tabiî ki bir politik amacımız var. Ancak bunun körü körüne olmadığını gösterdik. Bunun için çok mutluyum. Mavi Marmara bütün insanların içinde yer edindi. Bunun bir şekilde unutturulmaması gerekiyordu. Bunu başarmak güzel bir şey.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak : Haber7

Orijinal haber kaynağı için; Yeni Günde Hep Beraber – Güne Başlarken

Benzer haberler: