Kategoriler: CHP

İzmir Milletvekili Moroğlu, Bandırma’da sistematik işkence iddiasını sordu

İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Bandırma 6.Ana Jet Üssü’nde askerlerin sıraya dizilerek tokatlanmalarını Meclis gündemine taşıdı.

Moroğlu 30 Haziran tarihinde vatani görevini yapmak üzere Bandırma 6.Ana Jet Üssü’ne gelen 42 askerin sıraya dizilerek tokatlanmasını Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a sordu.

Önergesinin gerekçesinde Bandırma 6. Ana Jet Üssü’nde yaşanan olayları ifade eden Moroğlu, “nizamiyeden içeri giren askerlere, çavuş ve onbaşı rütbesindeki bir grup üst devre asker tarafından  ‘Burası sürgün yeri, tokat yemeyen kimse yok. Burada efendi olacaksınız!’ diye bağırılarak tokat atılmıştır. Dayağa itiraz edenler ise tuvalete götürülerek dövülmüş ve orada kapalı tutulmuştur. Dayağa itiraz ederek şikayetçi olan erlerden bazıları tehdit edilmiş ve şikayetlerini geri almaları sağlanmıştır” dedi.

Dayaktan üç ay önce Er Onur Gevran, yine Bandırma 6.Ana Jet Üssü’nde aynı şeklide şiddete maruz kaldığı, kafası dolaba sokularak ayaklarına botlarla vurulduğu iddialarını da dile getiren Mustafa Moroğlu “Bu olaylar sonucunda Er Onur Gevran’ın krize girdiği, konuşma yetisini kaybettiği ifade edilmektedir. 2 aylık hava değişimi biten Er Onur Gevran’ın ailesi çocuklarının beden ve ruh sağlığından tasa duymaktadır” açıklamasında bulundu.

-Sorular-

İzmir Milletvekili Moroğlu önergesinde, şu sorulara yer verdi;

-30 Haziran tarihinde Bandırma 6.Ana Jet Üssü’ne vatani görevini yapmak üzere gelen 42 askerin sıraya dizilerek tokatlanması ile ilgili olarak inceleme başlatılmış mıdır?

-Başlatıldıysa; Şiddet uygulayanların kimlikleri tespit edilmiş midir? Haklarında disiplin soruşturması başlatılmış mıdır?

-Olayla ilgili kaç er şikayetçi olmuştur?

-Şikayetçi olan erlerin kaç tanesi şikayetinden vazgeçmiştir?

-Şiddet gören bazı erlerin şikayetlerinden vazgeçmelerinin nedeni tehdit edilmeleri midir?

-3 ay önce yine Bandırma 6.Ana Jet Üssü’nde vatani görevini yapan er Onur Gevran’a şiddet uygulanmış mıdır?

-Er Onur Gevran’a 2 aylık hava değişimi izni verilmesinin nedeni nedir?

-Bandırma 6.Ana Jet Üssü’nde sistematik bir şeklide şiddet uygulandığı iddiaları araştırılacak mıdır?

-Aileler çocuklarının beden ve ruh sağlığından endişe etmektedir. Bu nedenle olaya ve gelişmelere ilişkin bir açıklama yapılacak mıdır?”

Orijinal haber kaynağı için; Cumhuriyet Halk Partisi

Benzer haberler:

    yok