Kategoriler: CHP

İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı’na sordu: “Basında yer alan haberlere göre Din Öğretimi Genel Müdürünce, yayımlandığı iddia edilen bir bildiride, “Arapça öğretilirken ikinci bir dil kullanılmaması gerekir. Öğrenciler, öğretmenleri ile ancak Arapça diyalog kurabileceklerdir. Başka ihtimal yoktur. Ya konuşur ya da yanında tercüman getirir” ifadelerini kullandığı iddia edilmiştir.Din Öğretimi Genel Müdürünce böyle bir bildiri yayımlandığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, bildiri Bakanlığınızın bilgisi dahilinde mi yayımlanmıştır?”

Tanrıkulu’nun soru önergesi şöyle:
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Dr. M. Sezgin TANRIKULU
İstanbul Milletvekili

Basında yer alan haberlere göre Din Öğretimi Genel Müdürünce, yayımlandığı iddia edilen bir bildiride, “Arapça öğretilirken ikinci bir dil kullanılmaması gerekir. Öğrenciler, öğretmenleri ile ancak Arapça diyalog kurabileceklerdir. Başka ihtimal yoktur. Ya konuşur ya da yanında tercüman getirir” ifadelerini kullandığı iddia edilmiştir.

Bu bağlamda;

1.Din Öğretimi Genel Müdürünce böyle bir bildiri yayımlandığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, bildiri Bakanlığınızın bilgisi dahilinde mi yayımlanmıştır?

2.Genel Müdürün bildiride “Arapça öğretilirken ikinci bir dil kullanılmaması gerekir. Öğrenciler, öğretmenleri ile ancak Arapça diyalog kurabileceklerdir. Başka ihtimal yoktur. Ya konuşur ya da yanında tercüman getirir” ifadelerini kullandığı iddiası doğru mudur?

3.İddia doğru ise, İmam Hatip liselerinde Arapça dışındaki diller yasaklanacak mıdır?

4.Bu uygulama Anayasada kendine yer bulan eğitim ve öğretimde fırsat eşitliği ilkesine aykırılık teşkil etmekte midir? Eğer teşkil etmekteyse Bakanlığınızca herhangi bir işlem başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır?

Orijinal haber kaynağı için; Cumhuriyet Halk Partisi

Benzer haberler:

    yok