Kategoriler: CHP

İstanbul Milletvekili Çelebi; “İşçiler ölüyor, kan parasıyla yoksul aileleri kandırmaya, kazaların üzerini örtmeye çalışıyorlar. Bu ülkede insan kanı satılık mı?”

İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ile TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Mecidiyeköy’de 10 işçinin yaşamını yitirdiği Torun Center’daki asansör faciasına ilişkin yürütülen soruşturmanın tamamlandığını söyledi. Çelebi, işçilerin öldüğünü ve kan parasıyla fakir ailelerin kandırılmaya, kazaların üzerinin örtülmeye çalışıldığını belirterek, “Bu ülkede insan kanı satılık mı? Satın almaya çalışıyorlar” dedi.

İddianamede 25 kişi hakkında taksirle ölüme sebebiyet vermekten 2,5 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istenildiğini ifade eden Çelebi, proje sahibi Torunlar GYO yönetimi hakkında ise takipsizlik kararı verildiğini hatırlattı.

Takipsizlik kararının, iş cinayetinden hukuk cinayetine giden bir karar olduğunu savunan Çelebi, Soma’dan Torunlar’a, hukukun sermayenin tahakkümünde olduğunu ifade etti.

İş güvenliği açısından uygun bulunmayan, yargı kararlarıyla durdurulan inşaatların çalışmaya devam ettiğini ifade eden Çelebi, sözlerini şöyle sürdürdü: “İşçiler ölüyor, kan parasıyla fakir aileleri kandırmaya, kazaların üzerini örtmeye çalışıyorlar. Bu ülkede insan kanı satılık mı? Satın almaya çalışıyorlar. Hükümeti, Çalışma Bakanı’nı katliama dönüşen iş cinayetlerine son vermek için göreve çağırıyorum. Torunlar inşaattaki bilirkişi raporuna rağmen verilen takipsizlik kararı ne yazık ki tarafsız bir karar değildir. Bu kararla, bundan sonraki iş cinayetlerine de hukuk ortak edilmeye çalışılmaktadır. Bu hukuk dışı kararı tanımıyoruz.”

İzmir Milletvekili Musa Çam da bilirkişi raporlarına rağmen dün İstanbul’daki takipsizlik kararıyla, Torunlar ailesinin bu işten muaf tutularak akladığını söyledi.

Çam, Türkiye’de mahkemeler ve yargının, hukuksuzlukları, cinayetleri aklayan büyük bir çamaşır makinesi haline dönüştüğünü ifade etti.

Orijinal haber kaynağı için; Cumhuriyet Halk Partisi

Benzer haberler:

    yok