Kategoriler: İnternet Medyası

İsmet Özçelik yazdı: 6 bakan gidici gibi!

ismet_ozcelik_yazdi_6_bakan_gidici_gibi_h128149_cd5f3ismet_ozcelik_yazdi_6_bakan_gidici_gibi_h128149_cd5f3AKP kulisleri yine hareketli. Hükümette değişiklik olacağı konuşuluyor. Sayı da veriliyor. En az 6 bakanın görevden alınacağı, bu sayının 8’e çıkabileceği de ifade ediliyor.
Hükümette sıkıntı olduğu konusunda herkes hemfikir. FETÖ ile ilişkileri belirlenenlerin ve FETÖ operasyonu konusunda “Cumhurbaşkanına ayak uyduramayanların” gideceği kaydediliyor.
Öğrencilik günlerinde FETÖ’cülerle aynı evi paylaşan bir bakanın adı geçiyor. ByLock kullanan hükümet üyelerinden söz ediliyor. Geçmişte FETÖ ile yakın ilişkisi tespit edilenler gündemde. “Canlı hayvan ithalatı ile ilgili skandal patlamadan gereği yapılacak” diyenler var.
ZAMANLAMA
Zamanlama konusunda farklı tarihler veriliyor. Saray’a yakın isimler operasyonun çok gecikmeyeceğini vurguluyorlar. Ama başkanlık için anayasa değişikliği oylamasına kadar bekleneceğini, operasyonun oylamadan sonra yapılacağını savunanlar da var.
“Meclis’te başkanlık oylamasının bekleneceği” görüşü genel kabul görüyor.
BAKANLIKLARDA FETÖ OPERASYONLARI
Bu arada Saray, bakanlıklardaki FETÖ operasyonlarını da mercek altına almış. Birçok bakanlıkta genel müdür yardımcısı ve üstündekilere dokunulmadığı belirlenmiş. Hatta FETÖ temizliği için FETÖ’cülerin görevlendirildiği tespit edilmiş.
Kendilerini gizlemek için FETÖ ile ilişkisi olmayanları da sepete atan, sayıyı yükselten üst düzey yöneticiler not edilmiş.
Bakanlar uyarılmış ve “Siz sorumlusunuz” denmiş.
CUMHURBAŞKANI DEVREYE GİREBİLİR
Bir AKP yöneticisi ile bu konuları konuştum. Devlet tecrübesi olan biri. FETÖ’ye başından beri mesafe koyduğu için sıkıntılar da yaşamıştı. Cumhurbaşkanının FETÖ ile mücadelede hala yalnız olduğunu söyledi. Arkasından da ilave etti:
“Bazı bakanlar ve üst düzey bürokratlar göz boyayarak işi sulandırıyor. Şikayet sayısı çok arttı. Bilerek yanlış yapıldığı iddiaları var. Yapılan araştırmalar da bunu doğruluyor. Cumhurbaşkanımız yakında konuyu bizzat ele alabilir.”
***
CHP PM BİLDİRİSİ
Cumartesi günü CHP’nin “Anayasa Çalıştayı” vardı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan tekerlekli sandalye ile görevinin başındaydı.
CHP milletvekillerinin büyük çoğunluğu çalıştaya katılmıştı. Aralarda sohbet etme olanağı bulduk. Tabi gündemimizin ilk maddesi CHP Parti Meclisi bildirisiydi.
Halkla bağı olan milletvekilleri tasalıydı. Açıkça söylemeseler de halktan tepki geldiğini hissettirdiler. “Parti Meclisi bildirimiz yanlış anlaşıldı” dediler.
Milletvekillerine, “İzlenimlerinizi genel başkana anlattınız mı?” diye sordum. “Anlattım” diyen çıkmadı.“Genel başkanla aramı açmayayım” havası var.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tavrı nedeniyle sıkıntı halının altına süpürülse de CHP’de işlerin böyle gitmeyeceği ortada. “Enerji birikmesi” yaşanıyor.
***
MHP’DE KRİZ
MHP’de sular durulmuş değil. Şimdi de “Başkanlık” kırılması yaşanıyor. MHP kulislerinde, “Parti karpuz gibi ortadan ikiye bölündü” ifadeleri kullanılıyor.
Erken seçim sopası nedeniyle milletvekilleri arasında bir sessizlik olsa da bunun uzun sürmeyeceği konuşuluyor.
Başbakan Binali Yıldırım’ın Trabzon’da yaptığı konuşmada, “MHP ile başkanlık için anlaştık” demesi bardağı taşırmış. Yıldırım’ın Bahçeli ve çevresini zora soktuğu açıkça görülüyor.
Muhalif genel başkan adayları Meral Akşener, Koray Aydın, Ümit Özdağ, Sinan Oğan ayağa kalkmış durumda.
“Artık MHP adına açıklamaları başbakan mı yapacak?” isyanı var.
CHP’de de MHP’de de sıkıntı büyük.
Muhalefetin hali Erdoğan ve AKP’yi cesaretlendiriyor.

Aydınlık

İsmet Özçelik yazdı: 6 bakan gidici gibi! – İlk Kurşun Gazetesi.

Orijinal haber kaynağı için; İlk Kurşun Gazetesi

Benzer haberler:

    yok