Kategoriler: CHP

Gaziler, Şehit ve Gazi yakınlarının aylık ücretlerindeki farklılıklar Meclis gündeminde

Denizli Milletvekili İlhan Cihaner; Gaziler, Şehit ve Gazi yakınlarının aylık ücretlerindeki farklılıklar hakkında hazırladığı soru önergesini Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplanması istemiyle TBMM Başkanlığına sundu.

Denizli Milletvekili Cihan’in Meclis Başkanlığına sunduğu önerge şöyle:

“3713 sayılı kanunun ek 1. Maddesine göre Devlet kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen Şehit yakınları, Gaziler, Gazi yakınları, Harp ve Vazife Malulleri ve yakınlarının (aynı kadrodan -memur/işçi- olarak istihdam edilenlerin) aylık ücretlerinde farklılıklar olduğu tarafımıza iletilmiştir.

Bu bağlamda;

1- 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen şehit ve gazi yakınları ile gaziler arasında istihdam edildikleri kurumlar itibariyle özlük hakları (maaş ve ücret) bakımından farklılıklar var mıdır?

2- 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında Sağlık Bakanlığı’nda istihdam edilen personelin almış olduğu aylık ücret ile aynı kanuna dayanılarak diğer kurum ve kuruluşlarda istihdam edilen personelin aylık ücreti arasında fark var mıdır? Var ise bu fark ne kadardır ve neden kaynaklanmaktadır?

3- Sağlık Bakanlığı’nca imzalanmış olan yürürlükteki Toplu İş Sözleşmesi ile; şehit ve gazi yakınları ile gazilerin istihdam edilmelerine ilişkin 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun amacı ihlal edilmekte midir? Şehit ve gazi yakınları ile gazilerin kanunla düzenlenmiş olan haklarının yönetmelik, genelge ve sözleşmelerle sınırlandırılması hukuka uygun mudur?”

Orijinal haber kaynağı için; Cumhuriyet Halk Partisi

Benzer haberler:

    yok