Kategoriler: CHP

Ağbaba: “Atlar ölüyor, Topbaş’ın ruhu duymuyor”

Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İstanbul’un Adalar ilçesinde ulaşım hizmetinde yıllardır kullanılan atlı faytonlar ile ilgili yaşanan durum hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Ağbaba’nın açıklaması Şöyle:

“Adalar ilçemizde, atlı fayton ile taşımacılık yıllardır uygulanmaktadır. Adalar ile simgeleşmiş bu taşımacılık biçimi kuşkusuz hayvan haklarını ihlal etmeyecek şekilde sürdürülmek zorundadır. Ancak gelinen noktada Adalar’da her yıl yüzlerce at telef olmakta, çoğu at sağlıksız şartlarda hasta olarak çalıştırılmaktadır. Telef olan ve denize atılan, tenha bölgelere bırakılan atlar Adalar Belediyemiz tarafından toplanmakta ve gömülme işlemi gerçekleştirilmektedir. İmkânları dâhilinde konuyla yakından ilgilenen Belediyemiz, kısıtlı arazisi nedeniyle ciddi zorluklarla karşılaşmaktadır.

Atların tutulduğu barınaklar sağlıksız ve yetersizdir. Bu barınaklar İSPARK şirketinin sorumluluğundadır. Gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse İlçe Tarım Müdürlüğü veteriner hizmetlerini vermek konusunda oldukça duyarsız yaklaşmakta ve bu hizmet gerektiği ölçüde verilmemektedir. Bu durum atların yakalandığı RUAM hastalığının toplum sağlığı açısından da bir tehlike yaratmaktadır.

Tam bir kıyım haline dönüşmüş bu durum hakkında Büyükşehir Belediyesi adeta üç maymunu oynamaktadır. Kanun gereği Büyükşehir’in sorumluk alanına giren ve UKOME’ye bağlı olan taşımacılık hizmetinde yaşanan ve hayvan haklarını ihlal eden durum karşısında Kadir Topbaş sus pus olmuş durumdadır. Kendisini, bu konu hakkında Adalar Belediyesi’ni hedef göstermekten vazgeçmeye ve derhal harekete geçmeye davet ediyorum. Dünya Belediyeler Birliği Başkanı olan ve 10 yılı aşkın süredir İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin başında bulunan Topbaş’ı, Büyükşehir Belediyesi imkanlarıyla çözülmesi son derece kolay olan bu soruna karşı derhal harekete geçmeye çağırıyorum. Konunun gerçek muhatabı olan Kadir Topbaş bu sorunu çözmek zorundadır.  ”

Orijinal haber kaynağı için; Cumhuriyet Halk Partisi

Benzer haberler:

    yok