Kategoriler: İnternet Medyası

‘ABDULLAH GÜL ANAP’A GEÇİYOR ‘ İDDİASI

-abdullah-gul-anap-a-geciyor--abdullah-gul-anap-a-geciyor-

Abdullah Gül’ün veda resepsiyonundaki, “Bizim cenahtan yapılan epey de bir saygısızlıkları gördüm doğrusu” sözleri ve Hayrunnisa Gül’ün resepsiyonda kendilerine yapılan haksızlıklardan dolayı duyduğu kırgınlığı açıkça ifade edip intifa gibi ağır bir sözü kullanması Ankara kulislerini hareketlendirmişti.

Hayrunnisa Gül’ün “Çizgimizde bir değişiklik oldu mu? Hayır. Bir de etrafımızdakilerin geçirdiği değişime bakın” sözleri Abdullah Gül ve ekibinin, Erdoğan ve ekibi arasında giderek açılmış olan bir “makas”ın ifadesi şeklinde algılanmıştı.

Fakat onca sitemin arasında, tam da kimse “intifada” gibi Filistin’in İsrail’e karşı başlattığı özgürlük direnişiyle özdeşleşen bir ifadeyi neden kullandığını kafasında oturtamamışken, kulislerden bugün bomba bir haber geldi.

YENİ ADRES ANAVATAN PARTİSİ Mİ..?
Abdullah Gül’ün veda ziyaretlerinde görüştüğü kişilerin kendisine aktif siyasete dönmesi için açık destek verdiği herkes tarafından biliniyordu. Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı’na çıkmasından sonra, Abdullah Gül’ün çevresindeki yakın çemberin ve 3 dönem kuralına takılan AK Parti’nin abilerinin onu aktif siyaset için ikna ettiği bilinen ama dillendirilmeyen bir vakaydı. AK Parti’de 27 Ağustos’ta genel başkan seçimi için kongre kararı alınmasının ardından Abdullah Gül’e genel başkanlık yolu kapandı. Zaten kimse Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı sonrası genel başkanlıktan aşağı bir görevi kabul edemeyeceğinin farkındaydı. Ayrıca 3 döneme takılan milletvekilleri ve partinin ağır toplarının durumu Gül’den farklı değildi. AK Parti içinde bir savaşı Erdoğan’a karşı kazanamayacağını bilen Abdullah Gül’ün yeni parti arayışlarına girdiği ve bu konuda Kayserili TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu görevlendirdiği kulislerde konuşuluyordu. Gül’ün resepsiyonda sık sık “Benim cumhurbaşkanı seçilmeme karşı çıkanlara da kapımı açık tuttum” diye konuşması ve TOBB üyelerinin bu sözü dakikalarca ayakta alkışlaması da bunu kanıtlar nitelikteydi.

Fakat 2015 genel seçimlerinin Erdoğan tarafından öne alınma ihtimali dengeleri değiştirdi. Yeni kurulacak partinin seçim pusulasına girmesi erken seçim ihtimalinde zor görülüyor. O yüzden Abdullah Gül için ibre 2009 yılında tekrar kurulan ve seçimlere girecek sayıda yeterli il ve ilçe teşkilatı bulunan ANAP’a döndü.

7 Eylül 2011 yılında tekrardan kurulan Anavatan Partisi’nin Genel Başkanlığını şu anda İbrahim Çelebi sürdürüyor.

Fazilet Partisi’nde Erbakan’ın gösterdiği Recai Kutan’a karşı aday olan Gül, bu yenilgiden sonra AK Parti’nin temellerini atmıştı. 27 Ağustos’ta kongre kararıyla AK Parti’de genel başkanlık kapıları Gül’e kapandı. Kongrelerden sonra parti çıkarmakta marifetiyle bilinen Gül’ün ne yapacağı kulislerde dikkatle izleniyor. Bu süreçte Abdullah Gül’ü; Bülent Arınç, Cemil Çiçek, Ali Babacan, Beşir Atalay, Hüseyin Çelik, Abdülkadir Aksu gibi partide ağırlığı olan kuvvetli isimlerin desteklediği konuşuluyor.

STRATEJİK ÜSTÜNLÜĞÜ ALMAK İSTİYOR.
Eski partisinde gücü elinde tutan yenilerden ve teşkilat başkanlığına getirilen Süleyman Soylu’nun yeniden dizayn ettiği teşkilattan dolayı ekarte edilen Gül, yeni parti kurulmasından ziyade, siyasi miras stratejisini daha faydalı bulmuş.
AK Parti, kongre ve toplantılarında Özal ve Erdoğan posterleri asarak 4 eğilimin ve liberal politikaların adresi görüntüsü veriyordu. Bu yüzden Özal’ın mirasına sahip çıkarak stratejik üstünlüğü Erdoğan’ın karşısında ele alacağını düşünen Gül, ANAP’la toplumsal uzlaşının yeni adresi görüntüsü verecek. Ali Babacan’ı da yanına alan Gül’ün, Babacan’ı yeni Adnan Kahveci olarak lanse etmeyi düşündüğü gelen duyumlar arasında.

HAİN DEĞİL, ASILIZ POLİTİKASI
AK Parti tabanından hain damgası yemek istemeyen ama Erdoğan’ın engellemelerine rağmen siyasi hayatına devam etmek isteyen Gül;  AK Parti’nin ağır toplarını da ANAP’ta yanına alarak, biz değişmedik, AK Parti’de siyaset yapamasak ta aynı siyasi fikrin gerçek sahipleriyiz propagandasıyla tabanda itibar kaybına uğramak istemiyor.

‘ABDULLAH GÜL ANAP’A GEÇİYOR ‘ İDDİASI – İlk Kurşun Gazetesi.

Orijinal haber kaynağı için; İlk Kurşun Gazetesi – İlk Kurşun Gazetesi

Benzer haberler:

    yok