Kategoriler: CHP

İnce, ”Dokunulmazlıklardan sıyrılmış bir meclis şaibelerle baş başa kalmayacaktır”

Grup Başkanvekili Muharrem İnce, 22. Dönem parlamentosunun akılda kalan çalışmasının 1 Mart tezkeresinin reddedilmesi, 23. Dönem’in ise akılda kalan çalışmasının Türk Ticaret ve Borçlar kanunları gibi binlerce maddelik düzenlemeleri uzlaşmayla çıkarması olduğunu anlattı.

İnce, Meclisin tatile girerken son gününde milletvekillerinin tümünde ”yatılı öğrencinin romantizmi içinde ayrılışın derin hüznü” olduğunu belirterek, ”Listeye girecek miyim, giremeyecek miyim; girersem nerede olurum? Normal bir telaş… İki kez üst üste gelmiş biri olarak Meclisin yüzde 60′ı yenilenecek” dedi.

Meclise ”Gazi, Yüce Meclis” denilmesine rağmen, ”zaman zaman da Meclise haksızlık etmekten sakınılmadığını” kaydeden İnce, şöyle konuştu:

”Meclis bu ülkede en fazla haksızlığa uğrayan kurumdur. ’2 yıl milletvekilliği yaptı, kıyak emekli maaşı alacak’ en büyük palavradır onlarca. Genç arkadaşımız süreyi doldurmadığı için milletvekili olamayınca, emekli olamayacak, iş de bulamayacak. Milletvekilliği yapmış birini kimse çalıştırmak istemeyecek. Geçim sıkıntısı çeken arkadaşlarımız var. Meclisin lokantaları yazılmaya devam edecek. Yırtıcı hayvanlar ile yediğimiz et miktarı arasında bağlantı kuracaklar. Kümes gibi odalarda görev yapmamıza rağmen… Daire başkanlarının bile klimalı odaları çaycıları, makam arabalarına rağmen… Bizi bir yerinden vurmaya çalışacaklar. Biz bunlara hazırlıklıyız. Kabahat bizim; bu kürsüye çıkıp bunu yazanlara meydan okumalıyız.

Para isteyecekler ama değirmenin suyunun nereden geldiğini sormayacaklar. Bizi zaman zaman ‘hırsız, iş takipçisi’ gözüyle de görecekler. İçimizde yanlış yapanlar da olacak, her kurumda olduğu gibi. Sütte ne varsa kaymakta da o olacak, Bu doğal. Bundan kurtulmanın yolu yargının önünden kaçmamaktır. Dokunulmazlıktan sıyrılmış bir Meclis bu tür şaibelerle baş başa kalmayacaktır. Bunun olduğu bir Meclis düşlüyorum.”

Orijinal haber kaynağı için; Cumhuriyet Halk Partisi

Benzer haberler:

    yok