Kategoriler: İnternet Medyası

İlker Başbuğ’dan önemli açıklamalar: Türkiye’nin karşılaşabileceği en büyük tehlike…

ilker_basbugdan_onemli_aciklamalar_turkiye_nin_karsilasabilecegi_en_buyuk_tehlike_h74763_985ff.pngilker_basbugdan_onemli_aciklamalar_turkiye_nin_karsilasabilecegi_en_buyuk_tehlike_h74763_985ff.png
Sözcü gazetesinden Uğur Dündar’a konuşan Başbuğ, “Türkiye’de ‘Kürt sorunu’ varsa, bu iddiada bulunanların, günlük hayat gerçekleri içerisinde, kendisini “Kürt” olarak tanımlayan vatandaşlara, eğitimde, iş alanlarında, yerleşim yerlerinde, kısacası Türkiye’nin her yerinde ayrımcılık yapıldığını ortaya koymaları gerekir. Böyle bir şey, bugüne kadar olamamıştır. Yok olan şeye var denilemez.” dedi.
Son günlerde bazı illerimizde yaşanan gerginliklere de değinen Başbuğ, böyle davranışların ülkeyi felakete sürükleyeceği uyarısında bulundu. Başbuğ, “Bazı kentlerimizdeki işyerlerinin Kürtlere ait diye yakılıp, yıkıldığına, bölgeye giden otobüslere saldırıldığına, Kürt diye insanların dövüldüğüne şahit oluyoruz. Bu yaşananlar, iş yerlerinde, yerleşim yerlerinde etnik kökenlere bakarak ayrımcılık uygulamalarına dönüşürse, işte o zaman Türkiye’de “Kürt sorunu/etnik sorun” var olduğunu bütün dünyaya göstermiş olursunuz. Böyle bir Türkiye’yi görmeyi arzu eden ülke ve kişilerin olduğunu da unutmayalım. Böyle davranışlar, ülkeyi felakete sürükler.” ifadelerini kullandı.

Sorumlu ve yetkili makamlara da çağrıda bulunan Başbuğ, Türkiye’nin karşılaşabileceği en büyük tehlikenin yürütmekte olduğu terörle mücadelenin uluslararası zemine taşınması ve orada tartışma konusu haline getirilmesi olduğunu ifade etti. Başbuğ, “Türkiye, bu konuda çok dikkatli olmak ve ne olursa olsun bu şekildeki gelişmeleri engellemek zorundadır.” dedi.

Uğur Dündar’ın İlker Başbuğ ile yaptığı söyleşi şöyle:

UĞUR DÜNDAR: Sayın Başbuğ, siz Türkiye’de “Kürt sorunu” olmadığını söylüyorsunuz. Neden?

İLKER BAŞBUĞ: Evet öyle söylüyorum. Türkiye’de “etnik sorun” diğer bir deyişle “Kürt sorunu” yoktur. Ancak, bazıları hep “Kürt sorunu” (etnik sorun) olduğunu öne sürdüler. Buna itiraz ederek sorun “Kürt Sorunu” değil, terör sorunudur, dedik.

DÜNDAR: “Kürt sorunu” olmadığını neye dayanarak söylüyorsunuz?

BAŞBUĞ: Şuna dayanarak söylüyorum: Türkiye, nüfus yapısı açısından homojen bir durumda değildir. Türkiye’de etnik kökenleri farklı insanların var olduğu bir gerçektir. Etnik farklılıklar kendi başına bir önem ifade etmez. Önemli olan etnik farklılıkların, ayrımcılığa yol açmamasıdır.

DÜNDAR: Ayrımcılık derken neyi kastediyorsunuz?

BAŞBUĞ: Sosyolojik anlamda ve bilimsel açıdan, Türkiye’de “Kürt sorunu” varsa, bu iddiada bulunanların, günlük hayat gerçekleri içerisinde, kendisini “Kürt” olarak tanımlayan vatandaşlara, eğitimde, iş alanlarında, yerleşim yerlerinde, kısacası Türkiye’nin her yerinde ayrımcılık yapıldığını ortaya koymaları gerekir. Böyle bir şey, bugüne kadar olamamıştır. Yok olan şeye var denilemez.

DÜNDAR: Ayrıcalık uygulanması halinde sonuçları ne olur?

BAŞBUĞ: Etnik çatışma olur. Etnik çatışma, farklı etnik gruplar arasında olur. Ülkede etnik çatışma yaratmak isteyenler, bu amaçlarına ulaşabilmek için, toplumu etnik farklılıklar açısından, derin bir şekilde bölünmüş bir topluma dönüştürmeye çalışırlar. Bu durumda da etnik çatışma kaçınılmaz olur.

DÜNDAR: Türkiye son iki aydır, kanlı ve karanlık bir süreç yaşıyor. Her güne yeni bir terör eyleminin haberi ile uyanıyoruz. Tarifsiz üzüntüler ve acılar içindeyiz. Bu eylemleri gerçekleştiren PKK terör örgütünün sizce amacı ve varmak istediği hedefler neler?

BAŞBUĞ: Bakın, bugüne kadar PKK uyguladığı terör ve şiddetle Türkiye’de “terör sorunu”nu, “Kürt sorunu/etnik soruna” dönüştüremedi. Türklerle, Kürtleri karşı karşıya getiremedi. Şimdi, yapılmak istenilen budur.

DÜNDAR: Türklerle, Kürtlerin karşı karşıya gelmesinden endişeli misiniz?

BAŞBUĞ: Evet. Bazı kentlerimizdeki işyerlerinin Kürtlere ait diye yakılıp, yıkıldığına, bölgeye giden otobüslere saldırıldığına, Kürt diye insanların dövüldüğüne şahit oluyoruz. Bu yaşananlar, iş yerlerinde, yerleşim yerlerinde etnik kökenlere bakarak ayrımcılık uygulamalarına dönüşürse, işte o zaman Türkiye’de “Kürt sorunu/etnik sorun” var olduğunu bütün dünyaya göstermiş olursunuz. Böyle bir Türkiye’yi görmeyi arzu eden ülke ve kişilerin olduğunu da unutmayalım. Böyle davranışlar, ülkeyi felakete sürükler.

DÜNDAR: Bundan sonrası ne olur?

BAŞBUĞ: Etnik sorunun var olması halinde, farklı etnik grupların bir arada yaşaması zorlaşır. Buradan da ortaya etnik çatışma çıkar. Baştan beri en korktuğumuz da budur. Bugüne kadar, PKK’nın başaramadığını, aman bazıları bilinçsizce ve alet olarak yapma gafletine düşmesinler. Sağduyu, soğukkanlılık şart. Unutmayın, Türkiye’nin bir “Kürt sorunu/etnik sorun” sarmalına girmesini isteyenler var. Onların amaçlarına hizmet edilmemeli.

DÜNDAR: Sorumlu ve yetkili makamdakilere bir şey söylemek ister misiniz?

BAŞBUĞ: Türkiye’nin karşılaşabileceği en büyük tehlike, yürütmekte olduğu terörle mücadelenin uluslararası zemine taşınması ve orada tartışma konusu haline getirilmesidir. Türkiye, bu konuda çok dikkatli olmak ve ne olursa olsun bu şekildeki gelişmeleri engellemek zorundadır.

KİMSE TÜRK MİLLETİ’NİN GÜCÜNÜSINAMAYA KALKMASIN

DÜNDAR: PKK terör örgütüne, destekleyenlere, yardım edenlere bir sözünüz olacak mı?

BAŞBUĞ: Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Türk Milleti’nin gücünü sınamaya kalkmayın. Kaybeden siz olursunuz.

DÜNDAR: Topluma son bir mesajınız var mı?

BAŞBUĞ: Türkiye Cumhuriyeti, ülkesi ve her türlü zenginliğiyle bütün vatandaşlarını daha güzel geleceğe taşıyacak olanaklara sahiptir. İhtiyaç duyduğumuz tek şey, barış ve huzur ortamı içinde, yüzyıllardır olduğu gibi, sırt sırta, omuz omuza yaşama arzumuzun korunup, devam ettirilmesidir.

İlker Başbuğ’dan önemli açıklamalar: Türkiye’nin karşılaşabileceği en büyük tehlike… – İlk Kurşun Gazetesi.

Orijinal haber kaynağı için; İlk Kurşun Gazetesi – İlk Kurşun Gazetesi

Benzer haberler:

    yok