Kategoriler: İnternet Medyası

Hanefi Avcı: Geri planda kalır, sessizce işini yapar…

GAMZE ÇINLAR / gamzecinlar@aydinlikgazete.com
Eski CHP lideri Deniz Baykal ve eski MHP’li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin internet aracılığıyla yayınlanmasıyla ilgili davanın sanıklarından firari eski Ankara İstihbarat Şube Müdürü Zeki Güven ile örgüt üyeliğinden aranan eşi eski hakim Sevda Güven bugün Eskişehir’de yakalanmıştı. Güven’in yakalanmasını Aydınlik.com.tr’ye yorumlayan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, “Kumpaslarda dahli vardır. Konuşursa birçok şeyi aydınlatabilir” dedi.

Hanefi Avcı, şunları kaydetti:

“Uzun süre Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde çalıştı. Önceleri kendini saklayıp gizledi. Ankara’da Emniyet’teki cemaatçilerin hazırladığı rapor vardı, o raporu hazırlayanlardan birisi de bu kişidir. İstihbarat müdürlüğü yaparken sahte belge hazırlanmasında, askerlerle ilgili bütün kumpaslarda görev alan biridir. Cemaat’in çok kritik bir elemanıdır.

‘GERİ PLANDA KALIR, SESSİZCE İŞİNİ YAPAR’

Kendini çok gösterip öne çıkmaz ama arka planda Ankara Emniyeti’nde olan biten işleri yönetip, yönlendirirdi. Ali Fuat Yılmazer mesela fevri bir tiptir; bu daha geri planda sessizce işini yapardı. Ali Fuat Yılmazer’in iki gömlek üstündedir. Umarım iyi sorgulanır ve konuşur. Bu kişi birçok şeyi aydınlatabilir.

‘AİLECE GÖREV ALDILAR’

Eşi de eskiden avukattı, onun desteğiyle hakim olarak atandı. Ailece bu işin içerisinde görev alan insanlardır. Benim kitabımda (Haliç’te Yaşayan Simonlar-Dün Devlet Bugün Cemaat) 9 sayfalık belgenin içerisinde baş harfiyle bu kişinin adı da geçer.”

İSİMLERİ KOZANLI ÖMER’İN ÇANTASINDAN ÇIKMIŞTI

Zeki Güven’in ve eşinin adı, 2007 yılında New York’ta havalimanında yakalanıp FBI yetkililerince sorgulanan FETÖ’nün sözde ’emniyet imamı’ Osman Hilmi Özdil’in çantasından çıkan notlarda da geçiyordu. Hanefi Avcı, Haliçte Yaşayan Simonlar kitabında bu konuyu şöyle aktarmıştı:

“2007 yılında Ömer Bey ve Yenimahalle ile ilgilenen Sinan Beyin (Murat Bey) ABD’ye giriş ve çıkışlarında FBI tarafından önce sorgulanmaları, sorgulanma sırasında üst ve bagaj aramaları yapılmış/ bu şüpheli duruma rağmen Ömer Beyin seyahat programını değiştirmeyerek ABD’de bulunan emniyetçi arkadaşlar tarafından havaalanında karşılanmış ve onlarlala görüşmüş daha sonra yine emniyetçi arkadaşların kullandığı araç ile HE’nin bulunduğu kamp yerine götürülmüş ve fiziki ve teknik takip ile bu süreç bütün teferruatıyla FBI tarafından kayıt altına alınmıştır. ABD’den çıkış esnasında da tekrar sorgulanmış, bilgisayarı dahil üzerinde ve bagajında bulunan bütün bilgi ve belge niteliğindeki eşyanın kopyası alınmış, FBI sorgusunda ABD’de daha önceden defalarca ziyaret ettiği Emniyet Müdürü S. T. isimli kişiyi ziyaret maksadıyla bulunduğunu ifade etmiş, ifadelerinin birer sureti ile kendisinden alınan bilgi ve belgelerin birer kopyası Emniyet Genel Müdürlüğüne intikal ettirilmiştir. Emniyet Genel Müdürlüğüne intikal ettirilen bilgi ve belgeler arasında bazı üst düzey emniyet yetkililerinin ve eşlerinin bilgileri de tespit edilmiştir. Örnek, Emniyet Müdürü M. Y. T. Ankara istihbarat Şube Müdür Yardımcısı Z.G.’nin eşinin isim ve telefon bilgileri, Emniyet teşkilatı mensuplarının da bulunduğu USAK isimli araştırma merkezinin danışmanı olduğuna ilişkin Ömer Beyin kendi adına düzenlenmiş kartvizit vb.”

Hanefi Avcı: Geri planda kalır, sessizce işini yapar… – İlk Kurşun Gazetesi.

Orijinal haber kaynağı için; İlk Kurşun Gazetesi

Benzer haberler:

    yok