Kategoriler: CHP

Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu:”Şimdiye kadar IŞİD’in katliamlarına sessiz kalan AKP hükümeti, Davutoğlu’nun açıklamalarıyla birlikte pozisyonunu netleştirmiştir! AKP, IŞİD vahşetini, terörünü Şii rejimin baskısından kaynaklanan doğal tepki olarak görmüştür. IŞİD’i öyle veya böyle görmezden gelen veya bu vahşetini gerekçelendiren herkes, insanlık suçunun destekçisi ve ortağı olarak anılacaktır!

Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun açıklaması şöyle:

“Her gün yeni vahşet görüntüleri yayınlanan IŞİD’i meşru göstermeye çalışan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “stratejik derinliğinin” içinde debelenmektedir.

Her gün Gazze için timsah gözyaşları döken Tayyip Erdoğan da IŞİD vahşetini sessiz ve tepkisiz kalarak onaylamaktadır. Bununla da yetinmeyen Erdoğan, miting alanlarında, tıpkı IŞİD’in yaptığı gibi muhaliflerini mezhepleri üzerinden hedef gösterebilmektedir.

AKP hükümetinin “terörist” demekten çekindiği IŞİD, Ezidilerin kutsal kenti Şengal’de katliamlarına devam ediyor. Şengal dağlarına kaçan yüz binlerce sivil açlık ve susuzluk yüzünden ölümle karşı karşıya. IŞİD iki gündür Türkiye’deki çatışmalardan kaçan yurttaşlarımızın yaşadığı Mahmur Kampı’na yönelik saldırılar gerçekleştiriyor. Bölgeden, Mahmurluların evlerini terk etmek zorunda kaldıkları bilgileri geliyor.

IŞİD’in sivillere uyguladığı katliamlar yüzünden tüm bölgede yüz binlerce insan yerini yurdunu terk ediyor. Bölgenin acilen her türlü yardıma ihtiyacı var. Girdiği her yeri kana bulayan IŞİD’e karşı bir an önce her türlü tedbir alınmalı ve Bölgesel Kürt Yönetimi’yle de gerekli koordinasyon sağlanmalıdır. Sivillerin can kaybının engellenmesi için Şengal dağlarına bir an önce insani yardımın ulaştırılması için her türlü çaba sarfedilmelidir.

Şimdiye kadar IŞİD’in katliamlarına sessiz kalan AKP hükümeti, Davutoğlu’nun açıklamalarıyla birlikte pozisyonunu netleştirmiştir! AKP, IŞİD vahşetini, terörünü Şii rejimin baskısından kaynaklanan doğal tepki olarak görmüştür. IŞİD’i öyle veya böyle görmezden gelen veya bu vahşetini gerekçelendiren herkes, insanlık suçunun destekçisi ve ortağı olarak anılacaktır! “

Orijinal haber kaynağı için; Cumhuriyet Halk Partisi

Benzer haberler:

    yok