Kategoriler: CHP

Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin Konya’da “İktidar meşruiyetini kaybetmiş, devletin kurumları çürümüş” dedi ve Cumhurbaşkanı Gül’ü, ‘Anayasa’nın size verdiği bir yetki var” diye uyardı, yetkisini derhal kullanmaya çağırdı.

-“Kime sesleneceğiz. Meşruiyetini kaybetmiş, yolsuzluklara teslim olmuş bir iktidara seslenecek durumda değiliz. Buradan sayın Cumhurbaşkanı’na seslenmek istiyorum; sayın Cumhurbaşkanı tehditlere boyun eğme, dik dur. Türkiye’ye sahip çık. Türkiye’ye sahip çıkmazsan bu kirli oyunun bir parçası olarak siz de tarihe gömülürsünüz.”

-“Sayın Cumhurbaşkanı, önünüze hangi tape’ler konuldu, hangi tehditler varsa kamuoyuna açıklayın, CHP arkanızda olacak.”

-”Ey iktidar, bir kuştan korktuğunuz kadar Allah’tan korksaydınız, bu işler başımıza gelir miydi?”

-”Dün meydan okuyor. ‘Efendim dünyayı tanımam’ Düne kadar siz küresel oyuncu değil miydiniz? Kardeşim siz kendinizi yönetememişsiniz, size dünyayı yönettirirler mi? Böyle bir şey olabilir mi? ‘Küresel oyuncuyuz’ dediler, koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni küresel oyuncak haline getirdiler”

-“Ilgın ne kadar gerçekse, bütün bu yolsuzluklar da o kadar gerçektir. TRT’nin patronu Bülent Arınç’a sesleniyorum, şu kadar yüreğin varsa,  ‘montajdır’ diyenlerin hepsini TRT’ye çağırın, ben de devletin belgeleriyle geleyim. Eğer o devletin belgelerinde bu yolsuzlukları ispat edemezsem, siyaseti bırakmazsam namerdim, siz de bırakacak mısınız?”

– “Elbette bu ülkenin sınırlarını kim ihlal ederse etsin,  gereğini her zaman yaparız. Bu konuda hiç kimsenin tereddütü olmasın ama, seçime 6-7 gün kala böyle, bu numaraların bir anlamının olması gerektiği inancındayım”

Seçim çalışmaları kapsamında Konya’ya gelen Tekin, CHP’nin Selçuklu seçim bürosunun açılış töreninde bir konuşma yaptı

Türkiye’nin önemli bir kırılmayla karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Gürsel Tekin, Twitter yasağının sıradan bir yasak olmadığınıbelirterek,  “Niye yasaklarlar? Hiç düşünmez misiniz yani? Neden korkuyorsunuz? Yasak korkudan kaynaklanır” dedi.

Konuşmasında, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye uçağının düşürülmesine de değinen Tekin, şunları söyledi.

“Elbette, bu ülkenin sınırlarını kim ihlal ederse etsin,  bunun gereğini her zaman yaparız. Bu konuda hiç kimsenin tereddüdü olmasın ama, seçime 6-7 gün kala böyle, bu numaraların bir anlamının olması gerektiği inancı içerisindeyim. Bu sosyal medya, sosyal medyanın ötesinde yaygın medyaya getirilen yasaktan sonra seçime 1 gün kala birçok yasaklarla, hatta telefonlarınızın bile kesilebileceğini, elektriklerinizin bile kesilebileceğini düşünmeniz lazım.

Bütün bu olup bitenlerin karşısında kime sesleneceğiz. Meşruiyetini kaybetmiş, yolsuzluklara teslim olmuş bir iktidara seslenecek durumda değiliz. Buradan sayın Cumhurbaşkanına seslenmek istiyorum; sayın Cumhurbaşkanı tehditlere boyun eğme, dik dur. Türkiye’ye sahip çık. Türkiye’ye sahip çıkmazsan bu kirli oyunun bir parçası olarak siz de tarihe gömülürsünüz.

Sayın Cumhurbaşkanının son dönemdeki uygulamalarından dolayı utandığımı da ifade etmek istiyorum. Twitter’ın, sosyal medyanın önünün kesilmesi için imza atacaksınız, yani yasayı katledeceksiniz, sonra kendiniz yasa dışı uygulamayla twiti farklı yollarla kullanacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na yakışmaz. Böyle bir tavrı şiddetle kınıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı, önünüze hangi tape’ler konuldu, hangi tehditler varsa kamuoyuna açıklayın, Cumhuriyet Halk Partisi arkanızda olacak.”

“Bu iktidara sormak istiyorum, bir kuştan korktuğunuz kadar Allah’tan korksaydınız, bu işler başımıza gelir miydi?” diyen Tekin, “Dün meydan okuyor. ‘Efendim dünyayı tanımam’ Düne kadar siz küresel oyuncu değil miydiniz? Kardeşim siz kendinizi yönetememişsiniz, size dünyayı yönettirirler mi? Böyle bir şey olabilir mi? ‘Küresel oyuncuyuz’ dediler, koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni küresel oyuncak haline getirdiler” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Ilgın ilçesine geçen Tekin, burada kapalı pazaryeri önünde toplanan partililere hitap etti.

Türkiye’nin dış politikasındaki yanlışların, ağır bedelleri olduğunu belirten  Tekin, “Bugün buraya sayın Dışişleri Bakanı gelecek. Sayın Bakan size ne anlatacak? Sizin ne derdiniz vardı, Ortadoğu coğrafyasında 90 yıldır komşu ülkelerimizle iyi kötü ilişkilerimiz varken, bizi niye düşman ettiniz?” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e çağrıda bulunan Tekin bu konuda da şunları söyledi;

“Sayın Cumhurbaşkanı, iktidar meşruiyetini kaybetmiş, devletin kurumları çürümüş. Anayasa’nın size vermiş olduğu bir yetki var. O yetkinizi derhal kullanın. Bu ülkenin iç barışını bozmayın. Sadece birilerinin çocuklarının istikbali ya da iktidarın bakanlarının geleceği üzerine Türkiye’nin istikrarını ve iç barışını bozmayalım. Anayasa’nın size vermiş olduğu görevi yerine getirin, sizi göreve davet ediyorum.

Ilgın ne kadar gerçekse, bütün bu yolsuzluklar o kadar gerçektir. Buna emin olun. Eğer kendilerinin iddia ettiği gibi, diyorlar ya ‘bunlar montajdır, gazete kupürüdür’, yürekleri yetiyorsa, karşımda TRT var. TRT’ye sesleniyorum. O TRT’nin patronu Bülent Arınç’a sesleniyorum, şu kadar yüreğin varsa Bülent Arınç, o ‘montajdır’ diyenlerin hepsini TRT’ye çağırın, ben de devletin belgeleriyle geleyim. Eğer o devletin belgelerinde bu yolsuzlukları ispat edemezsem, siyaseti bırakmazsam namerdim, siz de bırakacak mısınız?”

Tekin, konuşmasının ardından CHP’nin Ilgın Belediye Başkan adayı Mustafa Kozan’a destek istedi.

Orijinal haber kaynağı için; Cumhuriyet Halk Partisi

Benzer haberler:

    yok