Kategoriler: İnternet Medyası

G.Kore ve Japonya Acil Görüşme Çağrısını İhtiyatla Karşıladı

Güney Kore ve Japonya, Çin’in Kore yarımadasında gerginliği azaltmak için acil görüşme çağrısını ihtiyatla karşıladı.

Üst düzeyde bir Çinli diplomat, Kuzey Kore’nin nükleer sorununun ele alındığı görüşmelere katılan altı ülkeyi Aralık başında Pekin’de olağanüstü toplantıya çağırmıştı. Wu Dawei, toplantıda son gerginliğe yolaçan askeri tatbikat ve çatışmalar dahil dahil tüm konuların ele alınmasını istemişti.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı, Çin’in çağrısını dikkatle inceleyeceklerini çünkü Kuzey Kore’nin yeni bir uranyum zenginleştirme tesisine sahip olduğu yolundaki açıklamasının ciddi tasa yarattığını bildirdi.

Japon Kyodo haber ajansına göre Devlet Bakanı Yardımcısı Tetsuro Fukuyama, Tokyo’nun acil görüşme fikrini Seul ve Washington ile işbirliği içinde dikkatle inceleyeceğini açıkladı.

Çin, Güney Kore adasına yönelik son saldırıdan sonra Kuzey Kore’i kontrol altına alması için Amerika ve müttefiklerinin artan diplomatik baskısı altında bulunuyor. Çin, Kuzey kore’nin bölgedeki baş müttefiki ve ekonomik destekçisi konumunda.

Bu arada Amerika ve Güney Kore donanmaları, Kuzey Kore’nin saldırılarını caydırmayı amaçlayan dört gün sürecek ortak tatbikatı başlatmak üzere yarımadanın batı kıyılarında mevzilendi.

Kuzey Kore resmi yayın organları tatbikatı eleştirerek bunun iki Kore’yi “savaşın eşiğine” getirdiği uyarısında bulundu.

Orijinal haber kaynağı için; VOA News: Haberler

Benzer haberler: