Kategoriler: İnternet Medyası

F-35 ambargosu resmileşiyor: Trump bütçeyi pazartesi onaylayacak!

Temsilciler Meclisi ve Senato tarafından kabul edilen 2019 yılı ABD Savunma bütçesinin, önümüzdeki pazartesi günü ABD Başkanı Donald Trump tarafından onaylanacağı belirtildi.

Söz konusu açıklamayı Kongre Üyesi Elise Stefanik, sosyal medya üzerinden yaptı. Kokpit.aero’nun haberine göre, Stefanik, pazartesi günü Fort Drum Askeri Üssü’ne ziyaret edecek olan Trump’ın F-35 savaş uçağının Türkiye’e satışında Türkiye’ye yaptırım öngören yasa tasarısını onaylanacağını bildirdi.

Stefanik, Twitter adresinden yaptığı açıklamada, “Silahlı Hizmetler Komitesi Üyesi ve Yükselen Tehditler ve Yetenekler Alt Komitesi Başkanı olarak, Başkanın Fort Drum’daki bölgemizdeki tarihi Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasasını imzalayacağından şeref duyuyorum” ifadelerini kullandı.

ABD Senatosu, daha önce komisyondan geçen Türkiye’ye F-35 savaş uçaklarında yaptırım uygulanmasına ilişkin kararı Genel Kurul’da onaylamıştı. Ulusal Savunma Yetki Yasası olarak da bilinen yasa tasarısı Senatoda 10’a karşı 87 oyla kabul edilerek kanunlaştırılmak üzere ABD Başkanı Donald Trump’ın onayına sunulmuştu.

TÜRKİYE’YE F-35 TESLİMATINDA 90 GÜNLÜK SINIRLAMA

Tasarıda, Pentagon’un tasarının yasalaşmasından sonra en geç 90 gün içinde Türk-Amerikan ilişkilerine yönelik bir rapor hazırlaması talep ediliyordu. Tasarıda, söz konusu rapor Kongreye sunuluncaya kadar F-35 savaş uçaklarının Türkiye’ye teslimatının durdurulması isteniyordu. Trump’ın imzalamasıyla birlikte Türkiye’ye F-35 yaptırımı da resmileşmiş olacak.

F-35 ambargosu resmileşiyor: Trump bütçeyi pazartesi onaylayacak! – İlk Kurşun Gazetesi.

Orijinal haber kaynağı için; İlk Kurşun Gazetesi

Benzer haberler:

    yok