Kategoriler: İnternet Medyası

Davutoğlu Bağdat’ta Irak Cumhurbaşkanı Talabani’yle Görüştü

Irak’ta hükümetin kurulmasından sonra Türkiye’den Irak’a ilk resmi ziyaret gerçekleşti. Dışişleri Bakanı Davutoğlu hükümeti kutlamak amacıyla  Bağdat’a gitti.  Davutoğlu, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Başbakan Nuri el Maliki ve Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile görüştü.

Davutoğlu’nun ziyaretinde ayrıca Irak ile 2008’de oluşturulan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi ele alındı. Konseyin ikinci toplantısı için hazırlıklar gözden geçirildi. İkinci toplantı, Irak Dışişleri Bakanı Zebari’nin de katılımıyla Türkiye’de yapılacak.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bağdat temasları çerçevesinde Türkmen bakan ve milletvekilleriyle de biraraya geldi. Değişik siyasi partilerden 10 Türkmen kökenli milletvekili ve 3 Türkmen bakanın göreve başladığını hatırlatan Davutoğlu, Türkmenler’in Irak siyasetindeki rollerinin arttığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Bağdat görüşmelerinde Lübnan ve Tunus’taki gelişmeler de ele alındı. Davutoğlu, Lübnan’daki hükümet krizinden duyulan tasaların artması üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Şam’a gideceklerini açıkladı. Başbakan Erdoğan, Suriye’de, Arap liderlerle Lübnan zirvesi yapacak. Şam ziyareti nedeniyle Davutoğlu’nun Irak ziyareti kısa tutuldu. Kerkük ve Necef ziyaretleri iptal edildi.

Orijinal haber kaynağı için; VOA News: Haberler

Benzer haberler: