Kategoriler: İnternet Medyası

Cumhuriyetçiler Temsilciler Meclisi’nde Çoğunluğu Ele Geçiriyor

Amerika’da yapılan ara seçimlerde muhalefetteki Cumhuriyetçi Parti’nin Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu Demokratlar’dan alacağı tahmin ediliyor. Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu kaybetmek Başkan Barack Obama’nın partisi için büyük bir kayıp olarak değerlendiriliyor.

Cumhuriyetçi Parti adayları ve Çay Partisi hareketinin desteklediği adaylar bazı bölgelerde şimdiden zafer ilan etti.  Çay Partisi’nin desteklediği Rand Paul Kentucky’de, Marco Rubio ise Florida’da Senato’ya girmeyi başardı.

Cumhuriyetçiler,  Demokratlar’ın elinde bulunan Arkansas, İndiana ve Kuzey Dakota eyaletlerinde senato sandalyelerini de kapmayı başardı. Ancak Cumhuriyetçi Parti’nin Senato’da çoğunluğu ele geçiremeyeceği tahmin ediliyor.

Seçim araştırmalarına göre seçmenin aklındaki birinci konu ekonomi oldu. Birçok seçmen ekonominin durumu nedeniyle hem Başkan Barack Obama hem de rakip parti karşıtı görüşler dile getirdi. İşsizliğin yüzde 10’a yaklaştığı Amerika’da  ekonomik tasalar Cumhuriyetçi Parti’nin daha fazla oy almasına neden oldu.

Dünkü seçimlerde Temsilciler Meclisi’nin tamamını oluşturan 435 üyeyle Senato’nun üçte ikisi olan 37 senatör yenilenecek.

Orijinal haber kaynağı için; VOA News: Haberler

Benzer haberler: