Kategoriler: CHP

CHP’nin Eskişehir’deki “Büyük Buluşma”sında 234 belediye başkanı bir araya geldi, çalışmalarına yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan yardımcısı Veli Ağbaba’nın konuşmasıyla başladı.

Ağbaba: “Bu ‘Büyük Buluşma’nın bir amacı var. O da CHP’nin iktidar yürüyüşüne kentlerimizden yükselen yeni bir soluk katmak. Geleceğin iktidarını bugünlerden kurmak. Başka bir kentin, başka bir dünyanın mümkün olduğunu halkımıza göstermek, yani Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşımak” dedi.

Cumhuriyet Halk Parti’li (CHP) 234 belediye başkanının katıldığı “Büyük Buluşma” toplantısı Eskişehir’de başladı. CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Sanat ve Kültür Sarayı’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “Bu ‘Büyük Buluşma’nın bir amacı var. O da Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar yürüyüşüne kentlerimizden yükselen yeni bir soluk katmak. Geleceğin iktidarını bugünlerden kurmak. Başka bir kentin, başka bir dünyanın mümkün olduğunu halkımıza göstermek yani Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşımak. Bu nedenle toplantılarımıza ‘Büyük Buluşma’ ismini verdik” dedi.

30 Mart yerel seçimlerinden başarıyla çıkan ve toplantıya katılan 234 belediye başkanını kutlayan Ağbaba, AKP hükümetinin belediyelere yönelik tutumunu “12 yıl boyunca CHP’li belediyeler hiçbir şeyden çekmedi, AKP’den çektiği kadar” dedi ve şunları söyledi.

“Hükümetten hiçbir destek almayan belediyelerimiz, bin bir zorlukla hizmet üretirken bir yandan da Ankara’dan gelen müfettişlerle sürekli teşriki mesai yapıyorlar. Tüm belediyelerimiz didik didik edildi. Tüm belediye başkanlarımız da sürekli takip edildi, dinlendi, açıkları arandı. En son İzmir Belediyesi’nde böcek bulundu. Ama ne oldu? Tüm yıldırma çabalarına, tehditlere, komplolara rağmen belediyelerimiz bu süreçten alınlarının akıyla çıktı. Hep birlikte bu süreçten tertemiz bir şekilde çıktık.”

CHP’li belediyelerin Türkiye’de pek çok ilke imza attığını belirten Ağbaba, yaptıklarının Türkiye’de çok fazla bilinmediğini hatırlattı.

Hizmetlerini daha fazla görünür kılacaklarını, gerçekleştirdikleri projeleri, yaptıkları işleri usanmadan anlatacaklarını dile getiren Ağbaba, şu ifadeleri kullandı:

“Örgütümüzün, partimizin, genel merkezimizin yapacağı en önemli şey sizin başarılarınızı Türkiye’ye anlatmak olacak. Bunu bilmenizi istiyorum. Hizmetlerimizi sadece kendi belediyemizde yaşayanlar değil herkes bilecek. Ülkemizin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine kadar tüm belediyelerimiz ortaklaşa projeler üretecek, birbirleriyle paylaşacak. Birbirimizden daha fazla haberdar olacağız. Hizmetlerimizi birlikte üreteceğiz, standartlaştıracağız, ürettiklerimizi tüm belediyelerimizde ölçek ölçek yaygınlaştıracağız. Belediyenin sosyal demokratlarca yönetilmesinin ne kadar değerli olduğunu tüm Türkiye’ye göstereceğiz.”

CHP’li tüm il, ilçe, belde belediyelerinin gelecekteki CHP iktidarının yüzünü temsil ettiğini anlatan Ağbaba, kentlerin buna göre yönetilmesi gerektiğini söyledi.

Merkezi iktidarın anahtarının yerel iktidarda olduğunu vurgulayan Ağbaba, şöyle devam etti:

“İktidarın yolu yerelden, yani belediyelerden geçer. Buna inanarak bu bilinçle daha fazla çalışmamız gerekiyor. Bizim sizden istediğimiz şey, gelecekteki CHPiktidarının temellerini bugünden atacak, ülkenin geleceğini inşa edecek, yeni bir Türkiye yaratacak projelere imza atmanız. Bugün burada sizlere bir büyük çağrıda bulunuyorum. Özellikle önümüzdeki 1 yıl çok daha fazla çalışacağız. Yarınların CHP iktidarını bugünlerden kuracağız. Yeni Türkiye’nin temellerini atacağız. Bugün yeni bir yola çıkıyoruz. CHP iktidarını kentlerimizden başlayarak, hep birlikte kuracağız. Bunun için var gücümüzle çalışacağız.”

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de toplantıda bir sunum yaptı.

CHP’li belediyelerin durumu ve belediye başkanlarının deneyimlerini aktarmaları ile devam eden toplantı yarın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla devam edecek.

Orijinal haber kaynağı için; Cumhuriyet Halk Partisi

Benzer haberler:

    yok