Kategoriler: CHP

CHPli Gençler Kentsel Dönüşüm Mağdurlarına Sahip Çıkıyor

“ Yozlaşmaya Karşı Kurtuluş Çalıştayı”nda buluşacak olan CHP Gençlik Kolları “ Rantına Değil Halkına Sahip Çık “çağrısıyla 19 Ekim 2014 Pazar Günü Beşiktaş’da toplanıyor.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in de bir konuşma yapacağı Çalıştay, Tarlabaşı, Okmeydanı ve Gülsuyu Kent Mağdurlarının Divan yönetiminde gerçekleşecek.

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnan Yıldız, İşçi Çalıştayı ardından bu hafta İstanbul’da Kentsel Dönüşüm Mağdurlarının sorunlarını ele alacakları “ Yozlaşmaya Karşı Kurtuluş Çalıştayı” düzenlediklerini açıkladı. Evsahipliğini İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanlığının yaptığı Çalıştayı,  geçtiğimiz yıl Gülsuyu’nda rant çetelerinin katlettiği Hasan Ferit  Gedik anısına düzenlediklerini belirten Yıldız; “ Sanatçı Levent Üzümcü, Disk Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Şehir Plancıları Odası Başkanı Tayfun Kahraman ile Genel Sekreterimiz Gürsel Tekin’in konuşmacı olacağı Çalıştayın Divanını Tarlabaşı, Okmeydanı ve Gülsuyu’ndan gelen Kent mağdurları oluşturacak. Çalıştay geleneğimizi yaşattığımızı belirtmiş geçen hafta İşçi Çalıştayı düzenlemiştik, diğer kentlerdeki İşçi Çalıştayı hazırlıklarımız devam ederken ertelenemez bir sorun olan rant tasasının yarattığı kentsel sorunları ele alacağız“diye konuştu.

Hasan Ferit Gedik Anısına

İstanbul’un rant kavgasının en üst düzeyde yaşandığı bir il olduğunu vurgulayan Yıldız şöyle devam etti:

“İstanbul’un en önemli sorunlarının bir parçası olarak rant , gençlerin hayatını nasıl karartıyor, devasa gökdelenlerin gölgesinde hangi hayatlar soluyor bunları ele almak istiyoruz. Biliyorsunuz Hasan Ferit Gedik ortaya çıkan bu karanlık dünyanın kurbanlarından biri. Biz yeni kurbanlar olmasın diye onun adını yaşatmak, kamuoyunun gündemine getirmek istedik. Basının ve tüm kamuoyunun dikkatini çekmek için tüm örgütsel gücümüzle İstanbul il Başkanlığımızın düzenleyeceği bu organizasyonda yer alacağız.”

Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde 19 Ekim 2014 Pazar Günü Saat 13:00’de gerçekleşecek Çalıştaya CHP Gençlik Kolları dışında çok sayıda sivil toplum örgütü ve sendikalar da destek veriyor.




Orijinal haber kaynağı için; Cumhuriyet Halk Partisi

Benzer haberler:

    yok