Kategoriler: Gazeteler

Cinayete azmettirdiği iddia edilen hukuk öğrencisi tahliye edildi

Bakırköy 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Halil İbrahim Y. bulunduğu cezaevinden getirilirken maktul Murat Bayırköylü’nün annesi İsmihan Boza ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. 

“İNTİKAM ALMA AMACIYLA BU EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR”

Duruşmada söz hakkı verilen müşteki İsmihan Boza, “Sanığın cezalandırılmasını istiyorum. Sanık Murat’ı intihara teşvik etmiştir. Yağmur yönünden eylemleri bellidir. Sanık, Murat ve Yağmur’a karşı olan öfkesi nedeni ile intikam alma amacıyla bu eylemi gerçekleştirmiştir” dedi. 

“BEN KİMSENİN ÖLMESİNİ İSTEMEDİM”

Duruşmada son kez savunma yapan sanık Halil İbrahim Y. ise kimseyi azmettirmediğini, üzerine suç atıldığını belirterek, “Günah keçisi ilan edilmeye, bu olaya sorumlu bulmaya çalışılmaktadır. Ben kimsenin ölmesini istemedim. Ben bu insanlara değer verdim, ölmesin diye hayatını kurtardım. Ben 20 yaşımdayım, hukuk fakültesi öğrencisiyim, benim hayallerim var. İşlemediğim bir suçtan dolayı yargılanıyorum, bunu kabullenemiyorum” diye konuştu. 

Karar öncesi son sözü sorulan sanık, “Ben suçlu değilim, beni öldürmeyin” dedi. 

TAHLİYE EDİLDİ 

Maktul Yağmur Sönmez’in kasten öldürülmesi eylemine yardım etme suçundan sanığın, cezasında indirim uygulanarak 8 yıl 4 ay hapsine karar verildi. Ancak, sanık Y.’un tutuklulukta geçirdiği süre ve öğrenci oluşu dikkate alındı ve adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyesine hükmedildi.  

Mahkeme heyeti sanığın başkasını intihara yönlendirme suçunu işlediğine dair somut ve inandırıcı delil elde edilemediğinden de beraatine karar verdi.  

“BENİM ÇOCUĞUM KENDİ CEZASINI KENDİNE VERDİ” 

Duruşma çıkışı sanığın bir yakını İsmihan Boza’nın yanına giderek “Hesap vereceksin, katilin annesisin, o kızın ölümüne neden oldun” diye bağırdı. O sırada sanığın diğer yakınları bu kişiyi uzaklaştırdı. Bayırköylü’nün annesi İsmihan Boza ise “Kim bu adam? Karşıma çıkacak. Kendi çocukları ruh hastası… Oğlunuzu psikolojik tedavi altına alın. Çocuğunuz akıl hastası. Benim çocuğum zaten kendi cezasını kendine verdi. Daha ne yapacağım. Siz o çocuğu adam akıllı tedavi ettirin” diye koridorda bağırdı. 

İDDİANAMEDEN   

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede maktul Yağmur Sönmez ve Murat Bayırköylü arasında bir yakınlaşmanın olduğu, aynı dönemde Halil İbrahim Y.’un da Yağmur’dan hoşlandığı ancak Yağmur’un Halil İbrahim’i reddettiği bilgisi verildi. 18 Mart tarihinde bir alışveriş merkezinin kapalı otoparkına aracı ile gelen Yağmur’u Murat’ın tüfek ile ateş ettiği daha sonra aracına binerek aynı tüfekle intihar ettiği anlatıldı. Olay sonrası intihar eyleminin gerçekleştiği araç içerisinde intihar mektubu ibareli bir zarf bulunduğuna yer verildi. Ayrıca Murat ve Halil İbrahim arasında gerçekleşen yazışmalar da Murat’ın intihar fikrinde ciddi olduğunu, tüfek aldığını şüpheli Halil İbrahim’e söylediği kaydedildi. Yazışların devamında Halil İbrahim’in “Tüfeği alıp kafana sıkacaksın Yağmur da gününü gün edecek cidden huzurlu olacak mı için. Yani zaten ölmeyecek misin Yağmur da yaşamaya devam edecek. Hazır elinde tüfek var. Yağmur seni bu noktaya getirdi, mutlu mutlu yaşasın mı? İlla kendi kafana sıkacaksan bir tane de ona sık bari. Yağmur işini iyi düşün gideceksen enayi gibi tek gitme” şeklindeki konuşmaların teşvik edici olup intihar kararını kuvvetlendirdiğine dikkat çekildi.   

Şüpheli Halil İbrahim Y.’un ‘Tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme’, ‘Başkasını yönlendirme halinde intiharın gerçekleşmesi’, ‘suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile birlikte 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.  

Orijinal haber kaynağı için; Hukuki Haber

Benzer haberler: