Kategoriler: CHP

BİZİM ANADOLU – CHP ile Avrupa Sosyalist Parti ‘Sendikal Haklar Sempozyumu’nda buluştu.

CHP ile Avrupa Sosyalist Parti ‘Sendikal Haklar Sempozyumu’nda buluştu ANKARA – CHP ile Avrupa Sosyalist Parti, Sendikal Haklar Sempozyumu’nda buluştu. Avrupa Sosyalist Parti Genel Sekreteri Philip Cordery, CHP liderine ‘Kemal’ diye hitap ederken, “Kemal Bey siz cesaretli ve Türkiye’nin geleceğini temsil eden bir lidersiniz” dedi.

CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen sempozyumda konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 15. kurultaydan sonra kadrolarını yenileyen CHP’nin demokrasi, özgürlükler, insan haklan, hukukun üs’tünlüğünü, hukukun kalkınması, kadın-erkek eşitliğini ve evrensel uygarlık değerlerini kendisine temel ilke olarak kabul ettiğini söyledi. CHP’nin bu değerlerden hareketle diğer ülkelerle ilişkilerde eşitlik, karşılıklı hak ve çıkarlara saygı, içişlerine karışmama ilkeleri temelinde işbirliği içinde bulunmayı ve anlaşmazlığı diyalog yoluyla çözmeyi hedeflediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Partimiz evrensel barış ve insan haklan odaklı çok yönlü ve yaygın uluslararası odaklı çok yönlü korumalı, bu bağlamda CHP Avrupa Sosyalist Partisi, Sosyalist Enternasyonal gibi sayılı kurumlarla ilişkilerini sosyal demokratik anlayış doğrultusunda yürütmektedir. CHP bölgemizde ve dünyamızda barışın sağlanmasında sürdürülebilir güvenlik ve istikrarın yaygınlaştırılmasına katkı vermeye her saman hazırdır. CHP, Türkiye’nin AB hukukunu ve müktesebatını samimiyetle benimsemektedir. Partimiz dünya barışını korumanın önde gelen koşulunun ülkeler arasındaki ekonomik uçurumların kapatılması olduğuna inanmaktadır. BM örgütünün dünyada yeni ve halkça ekonomik düzen kurulmasına yönelik etkin çalışmalarda bulunması gerektiğini savunmaktadır. Bu amaçla CHP uluslararası girişimleri desteklemektedir. CHP nükleer ve kimyasal silahlann ayılmasını önlenmesini ve kitle imha silahlarından arınmış küresel güvenlik konseptinin egemen kılınmasını bütün uluslararası platformlarda savunmaktadır.”

Seminerde ele alınacak olan kadın hakları ve sendikal hakların CHP’nin parti programında da yer aldığına işaret eden Kılıçdaroğlu, Türkiye’deki basın özgürlüğü ve sendikal haklar konusunda yaşanan gelişmelerden duyduğu tasayı dile getirdi. Kılıçdaroğlu, “Bugün Türkiye’de basın özgürlüğü ve sendikal haklar konusundaki gelişmeler partimizin programı ve beklentileri doğrultusunda değildir. Bu durum bizi endişeye sevk etmektedir. Bu konuda Avrupa Sosyalist Parti ile dayanışma içerisinde olmaya son derece önem vermekteyiz. CHP programında işsizlik, yoksulluk ve eşitsizlikle mücadele, önce insan duyarlılığı içerisinde sosyal, refah bir devlet kurmayı amaçlamakta ve çaba harcamaktayız. Partimiz seminerin gündeminde olan sosyal haklar ve kadın haklan konularında parti programı çerçevesinde yepyeni bir başlangıç yapmaya kararlıdır” dedi.

Avrupa Sosyal Parti Genel Sekreteri Phililp Cordery ise, CHP liderine ‘Kemal’ diye seslendi. Kıhçdaroğlu’nu Türkiye’nin geleceği için bir şans olarak gördüklerini belirten Cordery, konuşmasında Kürt sorununa da dikkat çekti. Cordery, “Türkiye’nin Kürt sorununu nasıl çözeceğini merak ediyoruz ve yakından izliyoruz. Bunun için Diyarbakır’da Kürt kardeşlerimizle biraraya geleceğiz” diye konuştu.

Türkiye’de yapılmak istenen yargı reformu ve yeni anayasaya ilişkin tasalan olduğunu dile getiren Cordery, yeni anayasanın tüm partilerin görüşlerini alınarak istişare içinde hazırlanması gerektiğini söyledi. Haziran ayında yapılacak olan seçimlere değinen Cordery, Kılıçdaroğlu’nun seçimlerde başarılı olacağına inandıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu’nun öven Cordery, “Kemal sen Türkiye’nin geleceğisin. Siz cesaretli ve Türkiye’nin geleceğini temsil eden bir lidersiniz” dedi.

Orijinal haber kaynağı için; Cumhuriyet Halk Partisi

Benzer haberler: