Kategoriler: İnternet Medyası

BAÜ’de okuyan 52 genç doktor adayı beyaz önlük giydi

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi’nde eğitim gören hekim adayı 52 öğrenciye, mesleğe girişin simgesi beyaz önlükleri törenle giydirildi, meslek yemini ettirildi.

14 Mart Tıp Bayramı’na denk getirilen beyaz önlük töreninde heyecanlı oldukları gözlenen öğrenciler, mutluluklarını öğretim görevlileri ve aileleriyle paylaştı.
BAÜ Tıp Fakültesi’nin 1’inci dönem öğrencileri için düzenlenen ‘Beyaz önlük giyme töreni’nin yapılacağı salonda elektriğin kesilmesi nedeniyle program yarım saat gecikmeyle başladı. Genç hekim adaylarına beyaz önlüklerini Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıtkı Samet Ermiş ve fakülte öğretim üyeleri ve törene katılan konuklar tarafından giydirildi.

BAÜ Tıp Fakültesi’nde eğitime başlayan arkadaşları adına konuşan İbrahim Erman Çelikçeken, “Fakültemiz, yeni bir fakülte. Bunun avantajları ve dezavantajlarını yaşıyoruz. Burada alacağımız bilgilerle sağlık alanında katkıda bulunacağız. Umut vaad eden BAÜ Tıp Fakültesi’nde bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Mahir Alkan, Tıp Fakültesi’ni en yüksek puanla kazanan İbrahim Erman Çelikçeken ve Baran Aytemiş’e önlüklerini giydirdi. Yeni doktor adayları, gönlüklerini giydirilmesi için sahneye çağırılırken, adları işlenerek dikilen önlükler karışınca Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oktay Arslanlı ve öğrenciler zor anlar yaşadı. Erkek öğrencilerin önlükleri kız öğrencilere giydirilince ortaya çıkan ilginç görüntü, salondaki öğretim görevlileri, öğrenci ve konukları güldürdü.

Tıp Fakültesi Dekanlığı’na yeni atanan Prof. Dr. Sıtkı Samet Ermiş, Balıkesir’de göreve başlama tarihinin 14 Mart Tıp Bayramı’na ve önlük giyme törenine denk gelmesiyle anlamlı duygular yaşadığını söyledi. Tıp Fakültesi’nin iyi hekimler yetiştireceğine dikkat çeken Ermiş, “Fakültemizin yeni binalarını tamamlamak ve eksikliklerini gidermek zor bir süreç. Bu süreci birlikte çözeceğiz. Tıp Fakültesi için herkesin desteğini bekliyoruz.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından, Dekan Ermiş, öğrencilerine topluca meslek yemini ettirdi. Öğrencileri Turyağ Gıda Sanayi tarafından birer laptop armağan edilirken, geçtiğimiz dönemin üç başarılı öğrencisine de plaket verildi.

Orijinal haber kaynağı için; Samanyoluhaber – Son Haberler

Benzer haberler:

    yok