Kategoriler: CHP

Balıkesir Milletvekili Gümüş, Balıkesir’in Edremit İlçesi’nde yağan şiddetli yağmur sonucu E-87 karayolunda yaşanan sıkıntıları gündeme getirdi.

Balıkesir’in Edremit İlçesi’nde yağan şiddetli yağmur sonucu E-87 karayolunda yaşanan sıkıntıları gündeme getiren Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, bölge halkı için ciddi sıkıntılar ve maddi zararla sonuçlanan olayda Ulaştırma Bakanlığı’nın eksiklerini konu alan bir soru önergesi sundu. Gümüş, Bakan Lütfi Elvan’a dönük hazırladığı soru önergesinde karayolunun sular altında kalmasının teknik nedenlerini sordu.

İlçe merkezinden geçen ve Balıkesir’i Çanakkale’ye ve İzmir’e bağlayan E-87 karayolu sular altında kalması sonucu kimi trafik kazalarının da yaşandığını dile getiren Gümüş; yolun yapımındaki eksikliklerin giderilmesi gerektiğini ve bundan sonra yapılan yollar için dersler çıkarılmasının şart olduğunu söyledi.

“BAKANLIKLAR, SORU ÖNERGELERİMİZİ DİKKATLE OKUYUP YANITLAMIYOR. BUNU YAPSALARDI EN AZINDAN DAHA HAZIRLIKLI OLURLARDI.”

Gümüş, bölgede daha önce de benzer sorunların yaşanmış olmasının konuyu daha da önemli hale getirdiğini ve sürmekte olan Balıkesir-Havran Karayolu inşaatında da benzer yol yapım eksiklerinin olduğunu dile getirdi. Bu karayolunda da menfezlerin yetersiz olması ve yol kotunun çok yüksek olması nedeni ile sel ve su baskını riski yaratmasını gündeme alan bir soru önergelerinin de halen cevapsız olduğunu dile getirdi. Soru önergelerinin yürütme organının denetlenmesinde önemli bir yeri olduğunu hatırlatan Gümüş, Bakanlığı sorumluluklarını yerine getirmeye davet etti.

“BAKANLIK, VATANDAŞIN VE BELEDİYE’NİN MADDİZARARLARINI VE SEL HASARLARI İÇİN YAPTIĞI HARCAMALARI KARŞILAMALI”

Gümüş, Edremit’te yaşanan su baskınlarının ve karayolunun sular altında kalmasının nedenlerinin ortaya çıkartılması ve karayolunun yapımındaki eksiklerden kaynaklanan kısımlarında Edremit Belediye’si ve vatandaşın uğradığı maddi zararın Bakanlık tarafından karşılanması gerektiğini söyledi. Gümüş, soru önergesinde şu sorulara yer verdi: “Edremit’te karayolunun sular altında kalmasına neden olan teknik hatalar veya eksiklikler nelerdir? Suyun tahliyesi için gerekli olan menfezler ve kanallar yeterli midir?  Yeterli ise yağmur sonucu yaşanan su baskınlarının nedeni nelerdir?  Su baskını olayının yaşandığı yerler afet bölgesine alınacak mıdır? Edremit’te karayollarının yapımındaki eksikliklerden kaynaklı yaşanan sel ve su baskınıolaylarında vatandaşın ve İlçe Belediyesi’nin uğradığı zararlar niçin karşılanmamıştır? Bu olayda uğranan zararları gerek vatandaşa gerek ilçe belediyesine ödemeyi düşünüyor musunuz? Çok benzer bir konuyu ele alan ve sizleri yapımı süren yeni bir yol konusunda da benzer eksiklerin olmaması konusunda uyaran, 7/31402 esas numaralı ve 6 Eylül 2013 tarihli soru önergemize cevap vermeyi düşünüyor musunuz? Bu tür soru önergelerinin yürütmeyi uyarıcı ve ikaz edici etkisinin önemi konusunda Bakanlık olarak görüşleriniz nelerdir?”

Orijinal haber kaynağı için; Cumhuriyet Halk Partisi

Benzer haberler:

    yok