Kategoriler: İnternet Medyası

Meteoroloji’den kuvvetli yağış uyarısı! İşte o şehirler…(29 Ağustos hava tahmin raporu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre 29 Ağustos 2023 tarihli hava tahmin raporu açıklandı.
Buna göre, Doğu Akdeniz, Orta Toroslar, Isparta, Çorum dışında Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Sivas, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde'nin güneyi ile Şanlıurfa dışında Güneydoğu Anadolu bölgesinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Malatya, Elazığ, Hatay, İskenderun Körfezi ile zamanla Doğu Karadeniz, Ordu'nun doğusu, Kars, Ardahan ve Erzurum çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
Hava sıcaklığının doğu kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacağı, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISIYağışların; Malatya, Elazığ, Hatay, İskenderun Körfezi ile zamanla Doğu Karadeniz, Ordu'nun doğusu, Kars, Ardahan ve Erzurum çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Orijinal haber kaynağı için; Son Dakika Haberler – Milli Gazete – Milli Gazete

Benzer haberler: