Kategoriler: İnternet Medyası

Aklın yolu bir! Bütün yollar Şam’a çıkıyor

maxresdefaultmaxresdefaultAKP’lisi, CHP’lisi, MHP’lisi aynı noktaya geldi. Bazı yöneticilerden farklı ses çıksa da büyük çoğunluk aynı yerde buluştu. Vatan Partisi zaten oradaydı.

TSK’da da durum aynı. Emeklisinden de muvazzafından da aynı ses yükseliyor:

“2011’den beri Suriye’de hata yapıldı. Türkiye’nin güvenliği için Esad yönetimi ile işbirliği şart.”

Aklın yolu bir!

Bütün yollar Şam’a çıkıyor.

TÜRKİYE VE ORTADOĞU

Napolyon Bonapart, “Devletlerin politikaları coğrafyalarında yazılıdır” demişti. Ama Türkiye’yi yönetenler buna uygun davranmadı. Bölge ülkeleriyle işbirliği yerine ABD işbirliğini seçti. Sonunda duvara tosladı.

Şimdi durum hızla değişiyor. Tabi bu öyle birdenbire olmuyor. Mecburiyetler kendini hissettire hissettire ilerliyor.

Rusya ve Suriye konusunda yaşadıklarımız da bu. Önümüzdeki günlerde daha iyi gelişmeler olacağını şimdiden söylemek mümkün.

Türkiye’nin milli çıkarları, politikalarını da belirliyor.

ORGENERAL ÖZGEN: SİYASET ÖNE ÇIKMALI

Necati Özgen. Kritik bir dönemde, kritik yerlerde görev yapmış bir Orgeneral. Emekli, ama Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu yakından takip ediyor.

Geçtiğimiz günlerde aradı. Yüreği hala “Türkiye’ye bir katkı yapabilir miyim” diye çarpıyor. PKK ve FETÖ ile mücadeleyi, Fırat Kalkanı Harekatını, Musul’u, … konuştuk. Atatürk gibi davranılmadığını düşünüyordu. Elinde “Nutuk” vardı.

“Atatürk düşmana karşı harekatta üç şeye dikkat çekmiştir. Birincisi, milletin kendisi. İkincisi, Meclis’in göstereceği kararlılık. Üçüncüsü, ordunun düşman karşısındaki durumu. Bu üç unsur önemlidir” dedi.

TÜRK ORDUSUNA YAPILANLAR

Arkasından da Türk Ordusuna karşı yapılanları sıraladı:

“Yeniden yapılandırma adı altında emir komuta birliği bozuldu. Asker yetiştiren okullar kapatıldı. Yüksek Askeri Şura, sivil şura oldu. Son yönetmelik değişikliği ile asker Milli bayramların protokolünden çıkarıldı. PKK ile mücadele, Fırat Kalkanı Harekatı, Musul’da yaşananlar ortada iken, orduyu itibarsızlaştırma faaliyetleri devam ediyor.”

ERDOĞAN’IN YOL HARİTASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ve Suriye’de yol haritasını açıkladığını kaydederek, “Umarım açıkladığı yol haritası MGK’da görüşülmüş ve tartışılmıştır. Düşman gözünü Türk Ordusu’na dikmiş durumda. Türk ordusunun itibarını sarsacak harekatlardan kaçınmak lazım” uyarısı yaptı.

Belli ki kafasına yatmayan işler vardı. Kaygılıydı.

Sonra da önerilerini aktardı:

“Siyaset öne çıkmalı. Vakit kaybetmeden Bağdat’la, Şam’la, Tahran’la, Moskova ile konuşulmalı, birlikte hareket edilmeli. Suriye ordusu sınırımıza kadar gelsin. Bu Türkiye’nin yararınadır. Türkiye’nin toprak bütünlüğü de Suriye’nin toprak bütünlüğü de buna bağlı.”

Özgen Paşa, Eşref Bitlis Paşa ile de birlikte çalıştı. 1. Körfez Savaşı sonrasında Irak’ın nasıl bölündüğünü bizzat yaşadı .Bölge konusunda uzmandır. Umarım söyledikleri dikkate alınır!

TSK VE FETÖ

TSK’nın FETÖ nedeniyle ciddi sıkıntıya girdiği doğru. Operasyonlar da sürüyor. Güvenlik birimleri, TSK’daki FETÖ’nün önemli ölçüde çözüldüğünü belirtiyorlar. İyi bir gelişme.

TSK’nın bir an önce normale dönmesi gerekiyor. Etrafımız ateş çemberindeyken, ABD iç savaş senaryoları için hazırlık yaparken, TSK’nın iç gerilimle görev yapması zor.

FETÖ’cüler bir an önce temizlenmeli. TSK, erinden generaline kadar tek noktaya odaklanmalı.

Türkiye’nin güvenliği için bu zorunlu!

İsmet Özçelik/Aydınlık

Aklın yolu bir! Bütün yollar Şam’a çıkıyor – İlk Kurşun Gazetesi.

Orijinal haber kaynağı için; İlk Kurşun Gazetesi

Benzer haberler:

    yok