Kategoriler: CHP

AKKAYA: “KARAYOLU TAŞERON İŞÇİLERİNİN KADROLARI ANALARININ AK SÜTÜ GİBİ HELALDİR.”

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YAKUP AKKAYA; “7 Haziran’da CHP İktidara geçtiğinde; tüm taşeron işçiler 1 Temmuz’dan itibaren kadrolu olarak çalışacak, asgari ücret net 1500 TL olacaktır. Buradan memleketlerinize giderken emekli olan babalarınıza, annelerinize, yakınlarınıza müjdeli bir haber götürün; Ramazan Bayramından önce; 15 Temmuz 2015 tarihinde; tüm emekliler bayram ikramiyelerini alacaktır.”

Yol İş Sendikası’nın; 21 Şubat 2015 Cumartesi günü düzenlene; 10. Olağan Genel Kurulu’na katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya yaptığı konuşmasında, Türkiye’nin en önemli sorunlarının başında; hukuksuzluk, işsizlik ve sosyal adaletsizliğin yer aldığını belirtti.

Ülkemizde her türlü kaynaklara sahip olmamıza rağmen bunu zenginliğe dönüştürecek bir iradenin olmadığını belirten Akkaya,  12 yılda kapanan işyeri sayısının yaklaşık 500 bin civarında olduğunu; sadece Adana ilimizde 10 yılda devasa büyüklükte 52 fabrikanın kapandığını belirtti.

Akkaya konuşmasında, tarım ve hayvancılığın yok denecek kadar az olduğu ülkemizde üretime izin verilmeyen bir anlayışın sonucu olarak 103 ülkeden tarımsal ürünler, canlı hayvan ve hayvansal ürünleri ithal ettiğimizi söyledi.

Akkaya; kendisinden önce bu Olağan Genel Kurul’da İşsizliğin, yoksulluğun azaldığına dair bir konuşma yapan Bakan Çelik’i dinlerken; kendisini adeta yabancı konuklar gibi hissettiğini belirtti ve TUİK rakamlarının bile; gerçekten çok daha az gösterilmesine rağmen; 3 milyonun üzerinde işsiz olduğunu ve genç işsizlik rakamının % 19,9’lara dayandığını gösterdiğini söyledi.

“Hepimiz biliyoruz; Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yaklaşık üç milyon haneye yardım yapıldığından söz ediyor. Bu kadar işsiz varken işsizlik sigorta fonu yeterince işsize derman oluyor mu?” diyen Akkaya; bu fondan yararlanma koşullarının son derece ağır olduğunu ve toplanan para olan 81 milyar TL’den de şimdiye kadar işsiz vatandaşımıza sadece 8 milyar TL ödendiğini ifade etti.

Akkaya; “İşsizliğin getirmiş olduğu umutsuzluk sonucu her dört vatandaştan biri depresyondadır. 2008 yılında 17 milyon kutu anti depresyon ilaç kullanılırken bugün bu rakam 37 milyon kutuya çıkmış durumdadır. Diğer taraftan AKP İktidarında kadına şiddet % 1400, uyuşturucu kullananların sayısı % 600 artmış durumdadır. 12 yılda polis şiddetinden 183 kişi ölmüş; cezaevleri yetmez hale gelmiş ve 2002’de cezaevlerinde 60 bin kişi var iken 2014’de 152 bin kişi ceza evlerini doldurmuştur.” Dedi.

Ülkenin iyi yönetilmediğini ve başta kaçak sarayda oturan olmak üzere, atama Başbakanın, kimi Bakanların, hatta iktidarın ağzından konuşan kimi bürokratların söylemlerinin kin ve nefret üzerine olduğunu belirten Akkaya; konuşmasında bu kişilerin kadınlar için söyledikleri aşağılayıcı cümlelere de atıfta bulundu.

Akkaya iç güvenlik paketine yönelik açıklamalarında ise;  “Mecliste iç güvenlik yasası görüşülüyor; bu yasa polis devletinin önündeki son çıkıştır. Bunların söyledikleri her şey Terörle Mücadele Kanununda var; bu yasadaki asıl amaç hırsız var demenin, ayakkabı kutusu göstermenin suç sayılmasını istemektir. “ Dedi.

Karayolu işçilerinin sorunlarına değinen Akkaya; “Değerli taşeron karayolu işçileri esasen sizler karayollarının kadrolu işçilerisiniz çünkü verdiğiniz hukuksal mücadele ile bunu kazandınız ama bu hakkınızı size vermiyorlar. Üstelik bu ülkeyi yönetenler vermiyor.  Sizin için komisyon kuracaklarmış. Komisyon kararı yargı kararından üstün değildir ve bu kadrolar sizin ananızın ak sütü gibi helaldir. Geriye dönük alacaklarınızın pazarlığını yapmayın; alacaklarınızdan asla vazgeçmeyin.” Dedi.

7 Haziran’da yapılacak seçimlerden CHP iktidarının çıkacağını vurgulayan Akkaya;” 7 Haziran’da CHP İktidara geçtiğinde; tüm taşeron işçiler 1 Temmuz’dan itibaren kadrolu olarak çalışacak, asgari ücret net 1500 TL olacaktır. Buradan memleketlerinize giderken emekli olan babalarınıza, annelerinize, yakınlarınıza müjdeli bir haber götürün; Ramazan Bayramından önce 15 Temmuz 2015 tarihinde tüm emekliler bayram ikramiyelerini alacaktır.” diyerek konuşmasının sonunda herkesi sevgi ve saygıyla selamladı.

Orijinal haber kaynağı için; Cumhuriyet Halk Partisi

Benzer haberler:

    yok