Kategoriler: İnternet Medyası

Şili’de orman yangınları devam ediyor! Ölü sayısı 131’e ulaştı

Güney Amerika ülkesi Şili'de orman yangınları ülkenin orta ve güney kesiminde etkili olmaya devam ediyor.
Yetkililer, yangınlarda yaşamını yitirenlerin sayısının 131'e ulaştığını söyledi. Sağlık Servisinden yapılan açıklamada, Valparaiso ve Vina del Mar kentlerinde devam eden yangılarda ölü sayısının arttığı bildirildi.
Yangınlarda ölenlerin sayısı 131'e çıkarken, kayıp kişileri arama çalışmaları devam ediyor.
Adli Tıp Merkez'inde yapılan açıklamada ise otopsi çalışmalarında 35 kişinin kimlik tespitinin tamamlandığı, 82 kişiye de otopsi yapıldığı belirtildi.
Yangınların söndürülmesi için havadan ve karadan müdahalenin devam ettiği aktarıldı.
Vina del Mar kentinin Belediye Başkanı Macarena Ripamonti, basına yaptığı açıklamada, görülmemiş bir felaketle boğuştuklarını ve 300 kişinin kayıp olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.
Yangının kül ettiği alanlarda enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, başkent Santiago'da ise bir araya gelen binlerce kişi yardım kampanyasına katıldı.
OHAL İLAN EDİLDİValparaiso'ya yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Penuelas Gölü Doğal Parkı'nda yangın çıkmıştı.
Ulusal Afet Önleme ve Müdahale Servisinden (Senapred) yaptığı açıklamada, şiddetli rüzgarın etkisiyle yangının hızla yayıldığını ve bazı kasabalarda tahliye işlemlerinin başlatıldığını duyurdu.
İçişleri Bakanı Toha, itfaiyecilerin yaklaşık 40 yangını kontrol altına aldığını, 29 orman yangıyla ise mücadeleyi sürdürdüğünü söyledi.
Bakan Toha, bazı yangınların "kasıtlı" çıkarıldığından şüphenildiğini söyledi.
Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, olağanüstü hal (OHAL) ilan ederek, "ihtiyaç olan tüm kaynakların" hazır bulundurulacağını ifade etmişti.
Yangından etkilenen bölgedeki şehirlerde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini belirten Boric, sokağa çıkma yasağının yolların boşalması ve yangından etkilenen bölgelere görevlilerin ulaşmasını kolaylaştıracağını söylemişti.
SON 3 GÜNDE 20 BİN HEKTAR ALAN KÜL OLDUYangın söndürme çalışmalarını yerinde takip etmek için yerel yetkililerle bir araya gelen Devlet Başkanı Gabriel Boric, yangından etkilenen 9 bin 200 evin fatura borçlarının tamamen silindiğini belirtti.
Boric, Birleşmiş Milletler (BM) ve ABD Başkanı Joe Biden'a desteğinden ötürü teşekkür etti.
Ulusal Afet Önleme ve Müdahale Servisinden (Senapred) yapılan açıklamada, sadece son 3 günde 20 bin hektar alanın kül olduğu bilgisi paylaşıldı.

Orijinal haber kaynağı için; Son Dakika Haberler – Milli Gazete – Milli Gazete

Benzer haberler: