Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Raporun kabul edilmemesi, izinsiz il dışına çıktığım iddiası

08-10-2010 02:30:36 energie45 #

Raporun kabul edilmemesi, izinsiz il dışına çıktığım iddiası

Referandumla kabul edilen maddelerden biriside memurun izinsiz il dışına çıkma yasağının kaldırılması
Benim bu hususta bir sıkıntım var.
Birincisi referandumla kabul edilen maddeler yasalaşıncaya kadar ben bir ceza alırsam ve bu cezada idare mahkemesince ve danıştayca onanırsa bu durumda yasalaştıktan sonra yeni çıkan yasalarda lehe olan kanun maddelerinin uygulanmasını isteyebilirmiyim
Bir diğer sorum ise şu. İzinsiz il dışına çıkmam durumunda orda hastalanırsam ve 7 gün tek hekim raporu alırsam bu raporun izinsiz il dışına çıkmaktan dolayı geçersizliği söz konusu olurmu. Eski yasalarda sevk zinciri diye bir olay vardı. Sevk zincirsiz raporlar geçerli olmuyordu. Ancak artık sevk zinciri diye bir olay yok bildiğiniz üzre. Herkes dilediği hastanede tedavisini T.C.Kimlik nosu ile yaptırabiliyor.
Bu konularda bilgilerinize ihtiyacım var
09-10-2010 21:31:18 abdulalim #

Cevap: İzinsiz il dışına çıktığım iddiası ve bu nedenle raporumun kabul edilmemesi.

657 s.devlet memurları kanunun ek 20/3 bende göre ikamet ettikleri il hudutlarını tatillerde yetkili amirin izni ile terkedebilir(1)buna aykırı hareketin disiplin cezası 125/C-f aylıktan kesme cezası verilir,,125/D-b ye göre özürsüz ve kesintisiz
3-9 gün göreve gelmemek kademe ilerleme cezasını gerektirir,ilgili yasada özrü olmaksızın dediginden, memurların; hastalık raporlarını verecek hekim ve sağlık kurulları hk yönetmeligin 3-b ,tek hekim 20 güne kadar rapor verebileceginden ..izinsiz il sınırı dışına çıkılsa bile bu rapor bir özür oldugundan kanımca kabul edielebilir olması gerekir ,ayrıca non bis in idem kuralı geregi aynı suçtan birden fazla ceza verilmez yanı en agır ceza verilir,bununla ilgili emniyet görevlisi hk verilen bir disiplin cezasından dolayı açılan davada..bu durumda davacıya birden fazla disiplin kuralını ihlal eden eylemi nedeniyle hem 4ay kısa süreli durdurma hemde 12 ay uzun süreli durdurma cezasının verilmesine ilişkin,davada kısa süreli durdurmayı iptal ederek uzun süreli cezanın iptaline yönelik talebi red ederek bu kuralı uygulamıştır(2)demekki bir eylemle birden fazla disiplin hükmü ihlal edilmesi halinde en agır cezayı gerektiren hüküm uygulanır(3)DMM 94/1 izinsiz veya kurumca kabul edilen mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi bu terkinde kesintisiz 10 gün devam etmesi halinde ..çekilme isteginde bulunmuş, kabul etmekte bunun uygulanması için;izin veya ileri sürülen mazaretin kurumca kabul edilmemesı ve bu halin kesintisiz 10 gün sürmesi gerekir ancak 10 günü hesaplarken,cumar-
tesi ve pazar günü gibi hafta tatiline gelmemesi gerekir yanı 10 günlük süre içinde hafta tatiline raslıyan gün varsa bunlar dikkate alınmaz(4)çünkü tatil günlerinde fiilen göreve başlaması söz konusu olmaz..
(1) amir kavramı ayrıntılı biçimde konu ile ilglili yönetmeliklerde yer almıştır ,sicil, disiplin yön. gibi
(2)DÜNDAR emniyet teşkilatı mensuplarına ilişkin disiplin cezaları ve yargı denetimi (Danıştay dergisi s 62-63 sh 50 dn 47 deki 10 d.18.2.1985 1984/399K 1985/244 s.kararı)
(3)Taşkın A kamu görevlileri disiplin hukuku 2006 ah 2008
(4)12D 2003/1034 2005/4521 Danıştay dergisisayı 112 sh 358
11-10-2010 11:13:39 energie45 #

Cevap: İzinsiz il dışına çıktığım iddiası ve bu nedenle raporumun kabul edilmemesi.

cumartesi ve pazar günleri hesaba katılmıyormu anlamadım. Danıştay kararında son iki güne denk gelmesi durumundan bahsediyor sadece
11-10-2010 21:03:44 abdulalim #

Cevap: İzinsiz il dışına çıktığım iddiası ve bu nedenle raporumun kabul edilmemesi.

10 günlük sürenin hesabında cumartesi ve pazar günü çalışma olmadıgı için sayılmıyor,Danıştayın kararıda böyle mesala cumartesi pazarla birlikte 10gün olsa ,bu günlerde fiilen göreve başlama/çalışma söz konusu olmadıgından ..dikkate alınmaz
11-10-2010 21:11:55 energie45 #

Cevap: İzinsiz il dışına çıktığım iddiası ve bu nedenle raporumun kabul edilmemesi.

dostum öyle diyorsun iyi hoşda söz konusu karara baktım danıştay kararında 10 günlük sürenin son 2 gününün cumartesi pazara denk gelmesi söz konusu. o yüzden son iki günü cumartesi pazar olduğu için saymamış. Benim durumumda cumartesi pazar dahil 10 gün gelmeme söz konusu. Ve bu gelmeme hususunda birde raporum var doktordan 7 günlük. Benim asıl merak ettiğim konu şu. Ben raporluyum ve bu raporum eskiden sevk zinciri varken yani sağlık yardımından faydalananlar sevk alıp hastaneye giderken sevk zincirine riayet ederek rapor almaktaydı. Ancak şimdi sevk zinciri uygulama imkanı kalmadı. Zira artık sevk diye birşeyde kalmadı. T.C. Kimlik no ile hastaneye gidince sevk getirdinmi diye soran yok artık. Ancak kanunlar yönetmelikler halen sevk zinciri varmış gibi düzenlendiği şekliyle duruyor. Deiştirilmemiş. E sevk zinciri yoksa benim izinsiz il dışına çıktığımı kabul etsek bile bu orda hastalanamayacağım anlamına gelmiyor. Yani raporumun geçerli olması gerekir diye düşünüyorum. Sence
11-10-2010 23:43:59 energie45 #

Raporun kabul edilmemesi, izinsiz il dışına çıktığım iddiası

İcra Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktayım. Bayram tatili için memleketime geldim. Gelmeden öncede bu husustaki dilekçemi 1.Sicil Amirim olan İcra Müdürüme vermiştim. Ancak Ramazan bayramı tatili hemen ertesinde 12 Eylül günü rahatsızlandım ve 7 gün yatak istirahati uygundur şeklinde tek hekim tarafından verilmiş bir rapor verildi. Bende bu raporu çalıştığım daireye faksladım.
Yazışmalarım yapılmış, üst yazıyla raporum 2.sicil ve 1.disiplin amirim olan İcra Hakimliğine gönderilmiş. Bu aşamadan sonra İcra Hakimim tarafından raporum kabul edilmiyor ve müdürlüğüme yazı ile bayram izni için il dışına çıkmak hususunda dilekçem olup olmadığı soruluyor. Müdürlükteki arkadaşlarda bu şekilde bir dilekçe bulamayınca böyle bir dilekçenin olmadığını yazıp gönderiyorlar yazıyı.
Hakkımda izinsiz il dışına çıkmaktan bu şekilde soruşturma açılıyor. Aynı zamanda rapor süresince işyerinde olmadığım için işyerinde mazeretsiz 3-9 gün gelmemek fiilinden dolayı aynı soruşturma içinde yine bir ceza daha isteniyor.
Tüm bunlar yaşanırken İcra Hakimi tarafından göreve davet edilmedim. Yine gelmediğim günlere ait ayrı ayrı tutanak tutulmayarak tek bir toplu tutanak tutulmuş.
Daha sonrasında ise memleketimden gönderdiğim izin dilekçeme binaen 1.Sicil Amirim tarafından uygun görülerek izne ayrılışım yapılıyor.
10.gün akşama doğru hakkımda soruşturma açıldığını öğreniyorum ve iznimi yarıda keserek 11.gün göreve başlıyorum. Geldiğimde ne raporumun ne de izin dilekçemin idare tarafından kabul edildiğini öğreniyorum. Zaten şayet bana raporumun kabul edilmediği bildirilmiş olsa idi göreve her ne şekilde olursa olsun başlayacaktım. Aynı şekilde izin dilekçeminde kabul edilmediği bildirilmedi. Zaten bildirildiğine dair, ne bir tebligat var ne de telefonla aradıklarına dair bir tutanak.
Sonuç olarak soruşturma kademe ilerlemesinin durdurulması ve aylıktan kesme cezaları için açılmış
Tüm bu bilgileri değerlendirdiğinizde
-Açılan soruşturma kademe ilerlemesi ve aylıktan kesmeye ilişkin, ancak toplamda 10 gün görevde olmadığımdan dolayı Müstafi sayılmam yönünde soruşturmanın niteliği deiştirilebilirmi? Yoksa soruşturmayı kademe ilerlemesinden açtıkları için artık müstafilikten soruşturma yapılamazmı?
-Hergün için ayrı ayrı tutanak tutulması lazım geldiğini forumda öğrendim. Ancak toplu tutanak tutulması halinde ilerde İdare Mahkemesine açacağım davada bu benim ne kadar lehime olabilir?
-Raporumun, sonrasındada iznimin kabul edilmediğinin tarafıma yazılı veya diğer iletişim araçlarıyla bildirilmesi gerekmezmi?
-İzinsiz il dışına çıktığımı farzetsek bile, izinsiz il dışına çıktığım için başka ilden alınan raporun idarece geçersiz sayılması gibi bir durum ne kadar yasaldır? (Bilindiği gibi daha önceleri sevk zinciri vardı. Sevk zincirine uymadan alınan raporları idare kabul etmeyebiliyordu. Ancak şu anda sevk zinciri kalktı. T.C.Kimlik numarası ile her hastanede tedavi olunabiliyor ve sevk kağıdıda olmadığı için sorulmuyor. Ama Tedavi yönetmeliği hala eski sistem hakkındaki düzenlemeleri içerdiğinden orda yeni bir düzenleme yok.)
-Yine izinsiz il dışına çıktığımı farzedersek, 12 Eylüldeki referandumla kabul edilen yeni yasalardan bir taneside -memuların izinsiz il dışına çıkması yasağının kaldırılması- ile ilgili olan yasa. Bildiğim kadarıyla referandumla kabul edilen maddeler Resmi Gazetede yayınlandı. Ancak bu maddelerle ilgili yönetmelikler vs. deiştirilmedi. Yanlışım olabilir bu konuda. Bu durumda ben bu maddeden yararlanabilirmiyim?
-Eğer yararlanamazsam ve İdare Mahkemesinden hakkımda olumsuz bir sonuç alırsam ve sonrasında bu madde yasalaşırsa, geriye dönük olarak kaybettiğim haklarım için dava açma hakkım varmıdır?
-Yönetmelikte yıllık izinleri İcra Hakiminin vereceği açık açık belirtilmesede bu şekilde uygulanıyor. Ancak hafta sonu ve bayram tatili için il dışına çıkma iznini kimin vereceği yetkili amir şeklinde belirtilmiş olup yetkili amirin kim olduğuna dair tüm aramalarıma rağmen bir açıklık bulamadım. Burdan anlamam gereken 1.Sicil Amirimi yoksa 2.Sicil Amirimi yada 1.Disiplin Amirimidir sizce?

Yardımlarınız için teşekkür ederim.
12-10-2010 09:01:35 Erdoğan Kırcalı #

Cevap: İzinsiz il dışına çıktığım iddiası ve bu nedenle raporumun kabul edilmemesi.

Sn.energie45, sorunuzu hangi konu altından takip edeceksiniz, bir yerde durun artık artık isterseniz.
12-10-2010 10:59:31 energie45 #

Cevap: İzinsiz il dışına çıktığım iddiası ve bu nedenle raporumun kabul edilmemesi.

özür dilerim erdoğan bey. Bir konu açmıştım ancak mesaj içeriğinin silindiğini veyada teknik bir sebepten dolayı görünmediğini görünce, tekrar konu açmak durumunda kaldım.
12-10-2010 11:32:48 Erdoğan Kırcalı #

Cevap: İzinsiz il dışına çıktığım iddiası ve bu nedenle raporumun kabul edilmemesi.

Alıntı:

energie45 rumuzlu üyeden alıntı
özür dilerim erdoğan bey. Bir konu açmıştım ancak mesaj içeriğinin silindiğini veyada teknik bir sebepten dolayı görünmediğini görünce, tekrar konu açmak durumunda kaldım.

Tekrar,tekrar,tekrar,tekrar.... mı?
12-10-2010 20:40:28 energie45 #

Cevap: İzinsiz il dışına çıktığım iddiası ve bu nedenle raporumun kabul edilmemesi.

tekrar özür diliyorum. biraz panik içindeydim cevap gelmeyince bi kaç konu açmış olabilirim.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.